13 iulie 2024

Peste tot in lume, in orice tara exista legi pe care oamenii de acolo le respecta. Asa e normal sa fie pentru a avea o societate normala si moderna, in care totul este pus la punct si se stie clar ce ai voie sa faci si ce nu. Doar ca uneori aceste legi sunt exagerate sau nu au mai fost schimbate de multa vreme si reflecta o nevoie care nu mai exista in prezent, cand realitatea e alta…

Legile sunt facute sa fie incalcate, spune o vorba din popor. In general, legislatia din mai toate tarile civilizate este una bine gandita, moderna, adaptata in timp la toate nevoile celor care locuiesc intr-o anumita zona geografica. Printre legile foarte bune din fiecare tara s-au strecurat de-a lungul timpului si multe legi care nu prea au nicio legatura cu societatea din prezent si cu nevoile ei…

Somonul si circumstantele suspicioase. In Marea Britanie si Wales este ilegal sa detii un somn in anumite circumstante. Sectiunea 32 din Legea Somonului din 1986 stipuleaza clar ca e o ofensa sa detii somon in anumite situatii suspecte. Orice persoana care primeste sau foloseste orice fel de somon in circumstante in care s-ar crede ca somonul e pescuit ilegal e pasibila de pedepse. Se ajunge pana la doi ani de inchisoare si evident amenzi. Ideea e simpla. Daca nu vrei sa ai probleme fereste-te de somon si incearca sa ai mereu si acte pentru el pe care le poti folosi la dovedirea provenientei sale.

Gainile si traversatul strazii. In Quitman, Georgia, este ilegal sa isi lasi gainile nesupravegheate si acestea sa traverseze strada. Legea de acolo spune clar ca orice cetatean trebuie sa aiba grija de gaini si sa le controleze daca tot le detine. Georgia urmareste sa pastreze siguranta gainilor si sa le protejeze de orice fel de pericol. In Gainesville chiar se mananca gaina fripta cu mana, fara cutit, furculite. Pentru cei care locuiesc in Georgia gaina e sacra in anumite comunitati, la fel cum e vaca in India.

Becul si schimbarea lui. Daca te apuci si schimbi un bec in Victoria, Australia ai putea sa ai probleme. Acolo e ilegal sa schimbi becul daca nu ai licenta de electrician, calificare de electrician. Amenda e de 10 dolari daca ajungi sa fii prins cu becul in mana. In 1998 s-au… schimbat lucrurile putin si scosul din priza a unui aparat electrocasnic, incarcator de telefon sau inlocuitul unui bec nu mai sunt sanctionate in niciun fel.

Zambeste peste tot. Este ilegal sa nu zambesti in situatii normale in Milano, Italia. Poti sa nu o faci doar la inmormantari sau in spitale. Practic esti obligat sa tot zambesti in Milano, iar legea care impune zambetul este de pe vremea dominatiei austro-ungare in acea zona. Fireste, nu te obliga nimeni sa zambesti daca moare cineva si participi la slujba, la inmormantare, daca stai langa patul unei persoane dragi bolnave sau daca locuiesti in spital. Nu vrei sa zambesti, iei amenda pe loc. Asa ca daca ajungi in Milano sa nu care cumva sa nu zambesti cat poti de mult.

Fara magarusi somnorosi in baie. Este ilegal sa ai magarusi somnorosi in baie dupa ora sapte pm in Arizona ?! Da, e ciudat ce tocmai ai citit, dar totul a inceput de la un caz real intamplat in 1924. Un comerciant ii permitea magarului sa doarma in cada. Orasul a ajuns sa fie inundat, magarul a fost dus departe, la peste un kilometru distanta. Din fericire, magarusul a supravietuit, insa s-a folosit multa forta bruta pentru a salva magarul, multi oameni, a durat si mult timp. Asa ca s-a dat lege clara: fara magari in baie😊.

Cateii si mersul „la toaleta”. In Torino, Italia, este ilegal sa nu scoti cainile pentru a-si face nevoile de trei ori pe zi. Primesti imediat amenda de 500 de euro daca nu respecti programul de trei ture de plimbat cu catelul ca sa isi faca nevoile, in fiecare zi. De altfel, in Torino sunt si cele mai dure legi care protejeaza animalele. Nici comerciantii de pesti vii nu au voie sa ii vanda in pungi…

Toaleta ta e a tuturor.In Scotia trebuie sa permiti oricui sa foloseasca toaleta ta. Si nu ne referim aici doar la prieteni sau invitati, rude care mai trec pe la tine si au nevoie la baie. Daca bate oricine la usa si cere voie la baie esti obligat sa il lasi. Altfel vei fi amendat si te trezesti cu politia la usa. Chiar daca nu iti convine, legea asta spune si asta vei face. Multi scotieni s-au obisnuit cu ideea si li se pare ceva normal sa lase si pe altii sa foloseasca toaleta. Doar e vorba de toaleta si de niste nevoi fiziologice pe care nu prea le poti controla. Cand iti vine, iti vine si trebuie sa mergi cat de repede la baie.

Ziua de nastere a sotiei te poate baga in bucluc. In Samoa, daca ai uitat ziua de nastere a sotiei ai probleme mari. Si nu cu sotia, cu politia. Este ilegal sa uiti de ziua de nastere a sotiei. Nu se stie cat e valoarea amenzii, pentru ca nimeni nu a avut curaj sa recunoasca ca a uitat ziua de nastere a sotiei si nici sotiile nu au facut reclamatii. Daca nu vrei sa ai probleme noteaza undeva ziua, foloseste-te de aplicatiile care iti reamintesc evenimentele importante si nu uita sub nicio forma ziua sotiei.

Locul de veci inainte de inmormantare. In Sarpourenx, Franta este ilegal sa nu ai loc de veci inainte de moarte. Cu alte cuvinte, nu ai voie sa mori daca nu ai un loc de veci in cimitirul local. Cei care indraznesc sa moara fara sa aiba loc de veci vor fi „aspru pedepsiti” ?! Nu e clar inca ce pedepse va primi decedatul daca nu are loc de veci deja in cimitirul gestionat de primaria de acolo. Dar pedepse se vor da, legea spune clar acest lucru si autoritatile locale trebuie sa se conformeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.