16 mai 2024

Ce faci vara asta? Daca vrei o calatorie altfel si o experienta inedita poti sa realizezi un tur culinar al lumii. Si de unde incepi? De la tarile in care se poate manca cel mai bine si cu cele mai gustoase preparate.

Sunt putine tari in lume care te cuceresc… de la prima farfurie. Tarile care au cele mai vechi sau cele mai moderne bucatarii sunt si cele unde ar trebui sa iti petreci urmatoare vacanta daca esti deja “setat” pe turismul culinar. Ai peisaje superbe, vinuri bune sau preparate unice si sanatoase, ai si deserturi care vor completa perfect fiecare masa. Ce ti-ai putea dori mai mult? Iata in continuare care sunt tarile unde merita sa mergi daca esti un gurmand si vrei sa experimentezi fiecare bucatarie traditionala in cele mai inedite moduri.

Portugalia. Pentru ca are o localizare excelenta, Portugalia este favorita turistilor care aleg sa faca si o calatorie culinara prin lume. Bucataria portugheza este influentata de Oceanul Atlantic si de tot ce ofera el. Atmosfera placuta, muzica unica se impletesc armonios mereu cu o cultura culinara extraordinara, prima carte de bucate dateaza inca din secolul 16. Odata ce ai ajuns in Portugalia vei merge in tascas, vei savura feijoada, un fel de fasole cu vita, porc fructe de mare, dar si francesinhas, o adevarata comoara culinara portugheza.

Originar din Porto, sandvisul indragit are multa carne, branza topita, sos picant de rosii. Feliile de porc marinate subtiri bagate intr-o paine proaspata sunt minunate. Si sa nu uitam de bifanas, optiune importanta din meniul portughez.

Polvo à la Lagareiro e un fel de mancare pentru cei care iubesc fructele de mare, contine cartofi, caracatita, ulei masline, absolut delicios. Sardinele la grill, cu ardei, pe gratar sunt o varianta foarte sanatoasa si gustoasa-sardinhas asadas se pot comanda oricand. Se adauga si cod, bacalhau.

Italia. Spui Italia, spui vin bun, mancare buna, paste, pizza, fructe de mare delicioase, tortellini in brodo. De la carnati la prosciutto, salam, mortadella, porc in toate formele, de toate gasesti in bucataria italiana. Parmigiano reggiano, regele branzeturilor, te va cuceri cu siguranta, poti folosi la mancare Balsamic di Modena. Sa nu uitam de gelato, de inghetatele celebre, de fructele italie si de ricotta, desigur. Avem si painici dragute cu design, tigelle, cu multe verdeturi, condimente, porc, untura-nu prea sanatoase per total, dar gustul e fenomenal. Plus sucul de rosii si rosiile italiene care sunt delicioase.

Iar la desert, daca mai ai loc, poti incerca fogliatella, desert traditional de patiserie din regiunea Napoli si Campania. Bucataria italiana are enorm de multe gustari, aperitive, feluri principale si deserturi, asa ca le poti descoperi in urmatoare ta escapada in Italia.

Republica Ceha. In Cehia ai de toate si daca esti vegetarian, vegan, si daca vrei sa consumi cat mai multa carne. Plus bere, cat mai multa bere de calitate si ai o masa perfecta mereu. Niste languste si niste supe sau mancaruri pe baza de carne si legume cu siguranta ca iti vor face ziua mult mai frumoasa. Ce altceva poti incerca in Cehia? Koleno, Vepřo-Knedlo-Zelo, Tatarák, Bramboráky, Pivo sau Nakládaný Hermelín, Svíčková Na Smetaně, Palačinky.

Mexic. Bucataria mexicana este poate cea mai neinteleasa bucatarie din lume. Mexicanii se lauda cu mancare lor, mancarea din Mexic e parte din din traditie si din cultura deja. De la Molé in Oaxaca, carnitas in Michoacan, ceviche in Tulum, la tacos cu peste in Peninsula Baha, Zarandeado in Sayulita sunt doar o parte din experientele inedite pe care le propune Mexicul turistilor dornici de o aventura alfel in lumea meniurilor interesante. Si inca ceva interesant: bucataria mexicana nu e influentata doar de ce e disponibil in functie de sezon in regiune, exista influente indigene si o istorie colorata, alaturi de influente spaniole puternice.

Austria. Austria nu e numai despre backhendl, schnitzel, carnati, strudel, cartofi prajiti crocanti, pui prajit, versiunea austriaca. Bucataria din Austria e atat de vasta si de dinamica incat oricand  vrei sa mananci ceva bun vei avea de unde alege noutati si mancaruri traditionale. Produse pe baza de dovleac, ulei din seminte de dovleac folosit la tot ce se poate, vinurile austriece exceptionale, care merg alaturi de mancarurile un pic mai grase, toate te vor intampina si iti vor infrumuseta fiecare calatorie. Sa nu uitam si de sandvisuride, de castanele prajite, Styrian tapas, Der Steier, stürm wine. Per total, o calatorie culinara in Austria va fi o adevarata placere si pentru tine si pentru papilele tale gustative.

Slovenia. Bucataria slovena te uimeste la fiecare… degustare. S-a reinventat dupa anii 1990, ai resurse naturale din abundenta ca sa poti obtine cele mai bune preparate. Mancarea slovena poate fi cu multa carne, cu lapte, cu o crema buna, cu oua de calitate, pentru ca in Slovenia ideea de bio este la ea acasa, totul e foarte sanatos. Nu ai cum sa nu gusti din štrukli si frika, pastravul te asteapta in meniurile mai usoare si e delicios. Plus branza foarte buna si cu un gust aparte si cele mai bune si mai simple preparate care au arome excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.