21 mai 2024

Inteligenta Artificiala este deja langa noi, cu noi, in domeniile cheie si este din ce in ce mai… inteligenta. Ne folosim de ea deja in tot mai multe imprejurari, avem de invatat de la ea, ii stim si limitarile. Si asta nu ne opreste sa evoluam si sa urmarim si evolutia sa, tendintele din perioada urmatoare, extrem de importante pentru viitorul nostru si al tehnologiei.

Inca de cand a aparut conceptul de Inteligenta Artificiala am intuit ca va fi ceva revolutionar. Pe masura ce a evoluat AI-ul si a devenit tot mai avansat si mai complex ne-am dat seama ca Inteligenta Artificiala e mai mult decat un proiect. E o modalitate foarte eficienta de a ne simplifica foarte mult munca in mai toate domeniile. Vedem deja ce se intampla astazi cu AI-ul, cu botii si nebunia din jurul lor. Tendintele din domeniul AI sunt unele care uimesc si care vor mai uimi pe masura ce ii gasim tot mai multe utilizari.

Automatizarea afacerilor cu ajutorul AI-ului. In orice fel de business modern e nevoie si de automatizarea unei parti din sarcinile zilnice, repetate, cele care ar putea sa fie facute automat si de catre o Inteligenta Artificiala, un soft pe baza de AI. Creste eficienta in afacerile si domeniile in care se aplica AI-ul si toata tehnologia din spatele sau, se reduc si erorile umane, managementul resurselor este optimizat odata ce ai inceput sa te obisnuiesti si cu AI-ul.

Decizii luate cu ajutorul Inteligentei Artificiale. Indiferent de afacerea pe care o ai Inteligenta Artificiala va avea un rol esential in imbunatatirea luarii deciziilor, prin analizarea unui volum mare de date, prin identificarea unor tipare, lucruri comune, dar si prin oferirea de rezultate pe care te bazezi in asa fel incat sa iei decizii strategice adaptate nevoilor afacerii tale. Inteligenta Artificiala este deja prezenta in materie de decizii luate la nivel de companie prin asistentii virtuali care pot oferi analize si feedback excelent fara prea multa bataie de cap.

NLP sau Natural Language Processing. Inteligenta Artificiala face deja pasi foarte importanti si mari in intelegerea si procesarea limbajului uman cu acuratete foarte mare. Comunicare va fi mai eficienta intre oameni si dispozitive, tehnologii moderne din jurul lor, in afaceri NLP-ul va oferi avantaje competitive si va eficientiza si mai mult procesele zilnice si managementul sarcinilor si rezultatelor lor. Afli mai multe despre performanta brandului tau, despre satisfactia clientilor, filtrezi informatiile irelevante si identifici date valoroase folosite pentru a imbunatati interactiunea client-brand.

Inteligenta Artificiala in medicina si sistemul medical. Inteligenta Artificiala e deja prezenta in domeniul medical, dar va fi folosita si mai mult in viitorul apropiat pentru diagnosticare, dezvoltare de planuri de tratament personalizate, dar si in accelerarea descoperirii si testarii de noi medicamente si tratamente.

Orasele Smart. Sistemele cu AI vor transforma complet viata urbana pe masura ce reusim sa integram AI-ul la nivel de oras si de sisteme de manangement al energiei, mult mai eficiente, de exemplu. Ne gandim si la fluidizarea traficului cu AI, la colectarea deseurilor si eficientizarea ei, la siguranta publica ÔÇ×supervizataÔÇŁ de AI. Orasele Smart din viitor se vor baza foarte mult pe softuri si pe AI, pe sisteme complexe care vor fi coordonate si monitorizate si de AI sau doar de AI, in functie de nivelul de autonomie stabilit.

Robotica si Automatizare. AI va fi foarte utila si in dezvoltarea de tehnologii si echipamente in robotica si vehicule autonome. Indiferent de ce industrii vom discuta, capabilitatile si aplicatiile practice vor fi mult mai multe si mai diverse, mai eficiente si mai usor de gestionat. Robotica si Automatizarea au nevoie de astfel de softuri cu AI si de un AI cat mai bine gandit si implementat in asa fel incat sa poata oferi celor care folosesc utilaje, echipamente cele mai bune rezultate posibile fara un efort prea mare.

Experienta clientilor si relatiile cu clientii, la alt nivel. Serviciile clienti vor fi imbunatatite, deja avem AI si boti pe baza de ChatGPT in multe companii cu numar mare de clienti, experiente vor fi si mai bine adaptate si personalizate via chatboti, asistenti virtuali, prin analiza sentimentelor. Totul pentru ca fiecare client in parte sa aiba o interactiune cat mai placuta si mai interesanta cu departamentele Relatii Clienti si sa poata oferi solutii rapide la orice fel de probleme apar.

AI-ul in educatie. Sistemele personalizate de invatare bazate pe AI vor fi urmatorul pas in educatie. Studiul individualizat, adaptat nevoilor reale ale elevilor, studentilor, rezultatele academice inbunatatite. Se ofera feedback imediat, ghidare, se stabilesc si planuri de studiu. Instrumente tip chatbot precum ChatGPT vor ajuta elevii cu raspunsuri generale de la care sa se plece intr-o documentare, de exemplu, si ii vor mentine motivati, fara insa a inlocui gandirea critica si observatia si oricare alte abilitati fundamentale invatarii si educatiei de calitate. Plus ca invatarea va fi mult mai simpla.

Securitatea cibernetica. Programele speciale pe baza de AI pentru securitate cibernetica imbunatatita vor fi de baza in detectare si diminuarea amenintarilor avansate, periculoase, protectia datelor la nivel global va fi mult mai eficienta si mai buna. Raspunsurile la atacuri vor fi in timp real, detectia va fi in timp real, se vor monitoriza retele, servere, alte dispozitive pentru detectarea automata a anomaliilor si pentru stabilirea unor comportamente, unor indicatori ai compromiterii securitatii retelelor, serverelor etc.

AI in entertainment. Deja se genereaza muzica, filme, jocuri video, orice fel de continut cu ajutorul AI-ului. Dar vom vedea o dezvoltare accelerata, oferindu-se solutii inovatoare si experiente din domeniul divertismentului diverse, toate bazate pe tot ce are mai bun AI-ul. Nu va exista parte din mass-media care sa nu fie ÔÇ×atacataÔÇŁ de AI, asa ca ne vom astepta la un entertainment mai bun si de o calitate mai buna decat cea pe care o vedem astazi. Plus ca interactivitatea va fi mai mare, la fel si satisfactia si rezultatele unor programe bazate si pe AI.

Alte tendinte interesante legate de AI: sistemele AI vor dezvolta si inteligenta emotionala, vom avea raspunsuri la emotii, indicii sociale, se va optimiza productia si va creste eficienta in realizarea de bunuri de orice fel, se reduc pierderile cu ajutorul AI-ului, strategii de marketing personalizate cu ajutorul AI-ului, pacientii cu probleme psihice vor avea suport personalizat, terapie si strategii pentru a face fata afectiunilor psihice via Inteligenta Artificiala. Se adauga integrarea AI in practicile agricole, pentru optimizarea culturilor, imbunatatirea managementului peisagistic local, protejarea culturilor cu ajutorul AI, combinarea AI cu IoT pentru mentenanta predictibila, sisteme smart home si procese industriale mai eficiente.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.