14 aprilie 2024

Femeia de 38 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Bacău cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Deși au constat că sarcina s-a oprit din evoluție, medicii nu au luat măsuri imediate, gravida fiind lăsată să agonizeze timp de mai multe ore, spun rudele femeii.

Potrivit acestora, cadrele medicale au amânat operația gravidei, timp în care starea ei s-a deteriorat vizibil. În schimb, medicii i-ar fi spus femeii că trece printr-o cădere nervoasă, asta în vreme ce ea se plângea de durei de burtă. 

Ca să rămână însărcinată, Maria făcuse o procedură de fertilizare în vitro, iar cu două zile înainte să apară durerea de burtă care a determinat-o să ia drumul spitalului, aceasta fusese văzută de un medic care i-ar fi spus că sarcina decurge normal.

Soțul femeii caută acum o explicație pentru moartea acesteia și îi acuză pe medici de neglijență. Bărbatul a povestit vacarmul prin care a trecut acesta în ultimele clipe de viață. 

„Seara râdeam cu Maria: Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă. A vomitat la baza scării, la intrarea în maternitate. Vine o asistentă care voia să-i verifice temperatura, constată cu stupoare că nu mai are termometru la recepție, că l-a luat un coleg și nu l-a mai adus înapoi. O cârpeală au făcut. Ea acuza dureri de burtă, dar ei îi spuseseră că are o cădere psihică. Îmi comunică faptul că Maria e într-o stare gravă. Că biologia e o chestie care nu ține neapărat de ei, că ține de evoluție, că nu știu sigur care e situația cu ea”, a declarat bărbatul la un post TV.

Sfâșiată de durere, mama Mariei a declarat, la rândul său: „Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici”. 

Prima reacție în cazul Mariei, gravida de 38 de ani, moartă în spitalul din Bacău: Cum se apără medicii după acuzațiile familiei

Conducerea unității medicale se apară. „Se întâmplase un avort spontan și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală pe zona ginecologică. S-a administrat tratament adecvat și cu toate acestea la ora 2.00 s-a instalat primul stop cardio respirator. Iar dimineață după ora 6.00 s-a instalat al doilea stop cardio respirator”, a spus Aurela Țaga, director medical la Spitalul Bacău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.