14 aprilie 2024

“Pui galben natural nevopsit” – este eticheta pe care am găsit-o la un magazin dintr-o piață din Capitală. Este metoda prin care producătorii și comercianții încearcă să își recupereze acum clienții după scandalul care a șocat întreaga țară. Românii se tem să mai cumpere acest produs din cauza ingredientelor și nu au încredere că ar fi bio. Fermierii spun însă că pentru obținerea acestor pui galbeni se utilizează substanțe naturale, respectiv, bulion, praf de gălbenele sau betacaroten.

Și ministrul Agriculturii a intervenit: “Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis pieţe împreună cu omologul meu francez, aproape 40% din cantitate de pui se duce în Franţa”

În tot acest timp, directorul general al ANPC spune că denumirea șocantă este doar o expresie, iar culoarea galbenă a cărnii este dată de porumbul cu care sunt hrănite păsările. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.