22 februarie 2024

 

Mâncărurile tradiționale au un gust aparte, iar mâncarea de cartofi mânăstirească este o opțiune delicioasă și sățioasă, potrivită pentru cei care respectă postul sau doresc o alternativă vegetală, plină de savoare, la alimentele mai grele.

Mâncarea de cartofi mânăstirească se face după o rețetă simplă, dar plină de gust. Cele câteva trucuri de la preparare legate de călire, de gătirea lentă dar și de amestecul ingredientelor asigură savoarea acestui fel de mâncare.

Este o sursă excelentă de nutrienți și energie și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale.

Fiind o opțiune potrivită pentru perioadele de post, mâncarea de cartofi mânăstirească îmbină tradiția culinară cu simplitatea și sănătatea ingredientelor naturale. 

 

Mâncarea de cartofi mănăstirească – Ingrediente

 

– șase-opt cartofi medii, curățați și tăiați cuburi,

–  două  cepe mari, tocate mărunt,

–  doi morcovi, curățați și dați pe răzătoarea mare,

– doi ardei grași, tăiați cubulețe,

– trei roșii mari, date prin răzătoare,

– trei căței de usturoi, mărunțiți,

– 200 g de ciuperci, tăiate felii (opțional),

–  două linguri de ulei de măsline,

–  o linguriță de boia dulce,

– o linguriță de cimbru uscat,

– sare și piper după gust,

– 500 ml de apă sau supă de legume

– se pot pune câteva frunze de dafin și ca verdeață se maipune și pătrunjel

 

Mâncarea de cartofi mănăstirească – Mod de preparare

 

– Într-o oală mai mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți până devine transparentă. Adăugați morcovii rași și ardeii grași tăiați cubulețe, apoi căliți amestecul timp de 5-7 minute.

– Adăugați cartofii tăiați cuburi și amestecați bine. Turnați roșiile date prin răzătoare și amestecați din nou.

– Se condimentează mâncarea pentru un gust care te va face să te oprești cu greu din mâncat. Adăugați usturoiul mărunțit, boiaua dulce, cimbrul, sarea și piperul după gust.

Dacă doriți, acum este momentul să adăugați ciupercile feliate pentru un plus de textură și gust.

– Turnați apa sau supa de legume peste amestec și amestecați bine. Acoperiți oala cu un capac și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când cartofii sunt moi și mâncarea capătă o consistență groasă.

Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar.

– Mâncarea de cartofi mânăstirească poate fi servită ca atare sau alături de o porție de murături.

 

Sursa: click.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.