21 mai 2024

Preotul român Ciprian Mega, regizorul filmului „21 de rubini”, a participat alături de o delegație românească la BRICS FILM FESTIVAL 2024, desfășurat la Moscova. Imediat cum a ajuns la Moscova, sâmbăta trecută, părintele Mega a fost anunțat că va sluji, cu binecuvântarea Patriarhului Kiril, slujba de liturghie, de duminică, la Biserica Kremlinului. 

Preotul Ciprian Mega a făcut liturghia a doua zi, marele Dorel Vișan, Laura Mega și restul echipei asistând la frumoasa slujbă.

Un al doilea eveniment a fost confruntarea cu Medvedev, căruia părintele Ciprian Mega i-a spus să nu mai critice România atât de aspru și gratuit și să-și măsoare cuvintele legate de România și de români; ulterior, fostul președinte Medvedev l-a invitat la cină pe preotul-regizor Ciprian Mega, semn că a acceptat critica la adresa sa și a înțeles doleanțele părintelui patriot. 

A doua zi, Ciprian Mega a fost invitat la un prânz de către Konstantin Malofeev, președintele celei mai mari fundații rusești de tip ortodox. La gala de final, la decernarea premiilor, părintele Ciprian Mega a avut surpriza ca un consilier de-al lui Putin să-l invite la o audiență privată cu Vladimir Putin, întâlnire ce a ținut 21 de minute.

Toate aceste evenimente și toată această primire elegantă au avut loc după ce, în urmă cu o săptămână, Raluca Turcan, actuala Ministră a Culturii, a interzis două filme rusești în România, pe motiv de propagandă. În contrapartidă, echipa lui Ciprian Mega a avut parte de un tratament foarte cald și frumos la Moscova, din partea puterii ruse.

Citește continuarea pe solidnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.