21 iulie 2024

Poliţiştii din Torino au primit un pont potrivit căruia un italian care primeşte pensie de handicap se preface orb. Autorităţile au demarat o anchetă care a ţinut luni de zile, timp în care bătrânul a fost monitorizat constant.

Bărbatul a fost demascat după ce poliţiştii au observat cum se plimbă pe stradă fără niciun ajutor şi fără vreun instrument pentru nevăzători. Mai mult, italianul a fost văzut cum scotea bani de la bancomat fără nicio problemă. Astfel, poliția a decis să-l plaseze autorităților judiciare pentru infracțiunea de înșelăciune calificată împotriva statului, scrie Torino Today.

Obligat să ramburseze toţi banii

Bărbatul avea în conturi peste 90.000 de euro, sumă care i-a fost confiscată preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, italianul va fi obligat să ramburseze toţi banii pe car ei-a primit din indemnizaţiile de handicap în cei 34 de ani cât a pretins că este orb.

Medicii oftalmologi care l-au declarat orb pe bărbat sunt implicaţi şi ei în ancheta poliţiei şi ar putea fi găsiţi vinovaţi. Prima dată, italianul a primit o adeverinţă potrivit căreia suferea de probleme de vedere, iar după patru ani, doctorii au constatat că era orb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.