13 iulie 2024

Cu toate acestea, acest aliment are mult mai multe beneficii asupra organismului decât lasă să se vadă. Pepenele verde este considerat un aliment bogat în apă, bogat în nutrienți, iar ghidurile de nutriție recomandă consumul de fructe, inclusiv pepene verde.

Câte calorii și cât zahăr conține pepenele roșu

Pepenele verde are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii. O porție de 1 cană de pepene verde tăiat cubulețe are următorii nutrienți:

Calorii: 46Grăsime totală: 0,2 grame (g)Carbohidrați: 11,5 gFibre alimentare: 0,6 gProteine: 0,9 gZaharuri: 9,4 gConținut de apă: 139 g (pepenele verde este aproximativ 91 la sută apă)Calciu: 10,6 miligrame (mg)Fier: 0,4 mgMagneziu: 15,2 mgPotasiu: 170 mgVitamina C: 12,3 mg (o sursă bună)Vitamina A: 43 micrograme (mcg)

Pepenele verde este remarcat în special pentru conținutul său de beta-caroten, care este o formă de vitamina A. Ca și alte tipuri de fructe, pepenele verde este o sursă bună de vitamina C.

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale pepenelui verde

Deși pepenele verde a suferit și el multe modificări de-a lungul timpului din cauza schimbărilor climatice, multe dintre proprietățile sale nu s-au schimbat.

Pepenele verde conține aproximativ 91 la sută apă. A rămâne hidratat este o mișcare inteligentă atunci când vine vorba de sănătatea ta, deoarece aportul optim de apă menține articulațiile lubrifiate, ajută organele să funcționeze corect și ajută la reglarea temperaturii corpului.

Consumul de alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele, poate ajuta să atingi obiectivul zilnic de hidratare.

Reduce tensiunea arterială

Efectele diuretice ale pepenelui verde și conținutul de potasiu pot ajuta la combaterea aportului excesiv de sodiu. Cu 170 mg de potasiu per cană, pepenele verde este doar unul dintre alimentele cheie care pot ajuta să ai un aport sănătos de potasiu.

Deși este cunoscut pentru beta-caroten, pepenele verde conține și un alt carotenoid numit licopen. Această substanță chimică naturală este roșie și este prezentă numai în soiurile de pepene roșu. Licopenul în sine este cunoscut pentru potențialele sale efecte pozitive asupra tensiunii arteriale ridicate și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor de inimă.

Menține pielea sănătoasă

Conform unei analize din 2022, antioxidanții precum carotenoizii găsiți în pepenele verde pot ajuta la protejarea pielii de radicalii liberi și, de asemenea, ajută la protejarea lipidelor pielii, care pot reduce riscul de îmbătrânire prematură a pielii.

În plus, alte cercetări au sugerat că creșterea aportului de apă alimentară poate ajuta la îmbunătățirea hidratării și elasticității pielii.

Citește continuarea aici

De câte ori trebuie să faci duș pe săptămână. Ce spun specialiștii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.