22 februarie 2024

 

Un nou elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, destinat managementului situaţiilor de urgenţă a intrat miercuri în parcul aviatic al Inspectoratul General de Aviație al MAI, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Alte două astfel de elicoptere urmează să mai ajungă în ţară, unul fiind pentru salvare şi celălalt pentru monitorizarea traficului rutier, a mai anunțat DSU.

„În urmă cu puţin timp, la baza Inspectoratului General pentru Aviaţie al MAI, a aterizat cel de-al 5-lea elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, destinat managementului situaţiilor urgenţă”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii IGAv.

 

 

„Graţie eforturilor specialiştilor DSU, IGSU şi IGAv, componenta aviatică a MAI a fost întărită cu echipamente performante, de ultimă generaţie, care vor veni în sprijinul cetăţenilor pentru acordarea de servicii medicale, salvări din diferite medii, stingere a incendiilor si alte situaţii de urgenţă, la cele mai înalte standarde”, a arătat IGAv.

Finanţarea noilor elicoptere a fost asigurată prin fonduri externe nerambursabile, iar în perioada următoare vor ajunge în România şi ultimele două aeronave Black Hawk, unul pentru operaţiuni de salvare şi celălalt pentru întărirea capacităţii Poliţiei Române de monitorizare şi gestionare a traficului rutier.

Evenimentul oficial pentru intrarea în dotare a primelor patru astfel de aeronave a avut loc, în  24 noiembrie, la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAv), amintește Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.