13 iulie 2024

Femeile adulte se pot epila indiferent de varsta, pot merge la salon si pot solicita servicii de epilare definitiva laser fara nicio problema, cu rezultate foarte bune in sase saptamani si par disparut din zone epilate in proportie de 90%-95%. Nu acelasi lucru se poate spune si despre epilarea la tinerele cu varsta sub 15 ani.

Da, varsta de la care incepi sa te epilezi e strict o alegere personala. Unele tinere aleg sa inceapa sa se epileze mai devreme, altele asteapta pubertatea si cand sunt constiente mai mult de corpul lor, cand isi doresc sa arate mai bine si nu mai vor sa simta presiunea societatii, nevoia de conformare tot mai mare, se epileaza si intra „in randul lumii”. 

Ca parinte stii sigur ca trebuie sa inveti fetita sau fata sa se epileze cand se simte rusinata de parul in exces din anumite zone. Epilarea la tinere e oricum o chestiune delicata si chiar emotionanta, si pentru fata, si pentru mama. E exact ce se intampla la baieti cu primul barbierit, prima mustata sau barba rasa cu lama si spuma.

Adesea vei intalni fetite care se epileaza si de la 10-11 ani, insa medicii si specialistii din saloanele care ofera servicii de epilare recomanda ca epilarile sa inceapa doar cand apare pubertatea si cand parul e inchis la culoare, asta pentru rezultate cat mai bune. Unele saloane au deja afisata varsta de la care pot sa faca epilari definitive cu laser, de obicei de la 15-16 ani in sus si asta doar cu acordul parintilor fetelor.

De ce nu se poate realiza o epilare definitiva laser Bucureşti si la fetitele sub 15 ani? Asa cum explica dermatologii, epilarile definitive au rost cand incepe pubertatea si parul din multe zone va creste in exces, va deveni mai des, poate mai greu de suportat, de intretinut. Pana la 15 ani mamicile pot sa isi invete si ajute fetele sa se epileze cu lama, cu diverse creme depilatoare, chiar cu ajutorul unor solutii pe baza de ceara, ceva mai dureroase si mai greu de suportat.

Pana la 11-14 ani fetitele nu au asa de mult par corporal, nu se pune problema de epilare, presiunea sociala e insesizabila. Dar s-ar putea ca fetitele sa vada la alte colege de clasa rezultatele epilarilor acasa sau la parinti, sa auda discutandu-se si atunci sa isi doreasca si ele. Nu e indicat insa sa mearga la salon pentru epilarile definitive cu laser daca nu au 15-16 ani impliniti si pentru ca efectele epilarilor s-ar putea sa nu fie atat de eficiente si de placute. Mai apar iritatii, disconfort, senzatii neplacute si pentru un tanar, copil pana la urma, aceasta experienta ar putea fi traumatizanta.

Un adult intelege mai bine ce presupune o epilare definitiva laser Bucureşti, cum sa ingrijeasca pielea, tinerele nu au nici maturitatea emotionala sa respecte regulile dinainte si de dupa epilarile definitive. Pielea nu e atat de sensibila ca la tinerele sub 15 ani la adulti, parul s-ar putea sa fie foarte greu de epilat pentru ca e foarte fin, caracteristicile firelor de par sunt in schimbare pe masura ce se intra in pubertate. 

Pana la 18 ani vor tot fi schimbari in corpul tinerilor si la nivelul parului, hormonal va fi o furtuna uriasa si parul va tot creste si va creste foarte repede, deci epilarile definitive cu laser nu isi vor avea rostul pentru ca vor fi practic bani aruncati pe fereastra cu rezultate modeste. La fete alta recomandare tine de inceperea menstruatiei, nu e recomandata epilarea pana la venirea primei menstruatii si inceperea ciclicitatii tipice in privinta sistemului reproducator feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.