19 mai 2024

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Federal Elvețian și vicecancelarul André Simonazzi a murit vineri în timpul unei drumeții. Acest lucru a fost anunțat de Cancelaria Federală. Vestea morții sale i-a șocat pe membrii Consiliului Federal și pe cancelar. André Simonazzi lasă în urmă o soție și trei copii adulți. Avea 55 de ani.

Simonazzi a fost numit vicecancelar și Președinte al Consiliului Federal în noiembrie 2008. De la 1 ianuarie 2009, el a participat la ședințele guvernamentale, a întocmit procese-verbale și s-a ocupat de comunicări, scrie presa din diaspora. În Cancelaria Federală a condus mai multe secții și serviciul prezidențial.

Răspunsul dat de Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la prezidențiale: „Întrebarea e dacă ţara este pregătită”

Consiliul Federal Elvețian a scris într-un comunicat de presă că membrii Consiliului Federal și Cancelarul Federal au fost șocați de moartea neașteptată. André Simonazzi a fost un funcționar public în cel mai bun sens al cuvântului și a adus o contribuție semnificativă la profesionalizarea și digitalizarea muncii informaționale a guvernului elvețian – mai ales în vremuri de criză: „Când a întâmpinat rezistență, a apelat la argumente, la inteligență și la farmec”.

Îi plăcea să caute relaxare la munte. Acolo s-a prăbușit și a murit „într-una dintre iubitele sale drumeții”.

Consiliul Federal Elvețian este format din șapte membri și un cancelar federal, care împreună exercită puterile executive ale statului federal. Acest organism colectiv de conducere este compus dintr-un grup de opt persoane și are responsabilitatea de a conduce Elveția.

Marele campion Mihai Leu, internat de urgență în spital. El a fost transferat la București din cauza unor complicaţii după o operaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.