22 iunie 2024

Untul se obține de la musca Hermetia illucens

Producatorii alimentari sunt diperati sa gaseasca noi produse inovatoare care sa fie prietenoase cu mediul, sa ofere substante nutritive si sa fie sanatoase. Deja au aparut pe piata mai multe produse pe baza de insecte. Urmatorul este untul de musca.

Cercetătorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grăsime din larve de muscă Hermetia illucens, care ar putea înlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prăjiturilor, scrie The Guardian.

Produsul respectiv se extrage cu centrifuga dintr-un bol cu apă în care se introduc larvele muștei respective, după care se blenduieşte pentru a crea o pastă groasă prezentată drept unt. Cercetătorii belgieni susţin că utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât produsele lactate.

Musca Hermetia illucens se hrănește cu deșeuri

Potrivit cercetatorilor, acest unt este o sursa bogata de proteine, grasimi si vitamine, si are un continut scazut de colesterol. Untul de musca Hermetia illucens are un gust neutru, care poate fi asemanat cu cel al untului de arahide.

Musca Hermetia illucens este o insecta care se hraneste cu deseuri organice, cum ar fi resturile alimentare, gunoiul de grajd si biogazul. Ea are un ciclu de viata scurt, de aproximativ 10 zile, si poate fi crescuta cu usurinta in ferme.

Acest unt are potentialul de a deveni o sursa de proteine si grasimi sustenabile si accesibile. El poate fi folosit pentru a reduce dependenta de resursele agricole traditionale, cum ar fi soia si laptele.

In plus, acestia sustin ca utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat produsele lactate, scrie realitatea.net.

De asemenea, costul de productie ar fi unul mic. Cercetatorii au estimat ca untul de musca Hermetia illucens ar putea fi produs la un cost de aproximativ 1,5 euro pe kilogram.

Sursă text: Click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.