15 aprilie 2024

„La data de 31 martie a.c., la orele 16:24, polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Sagna au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din Gâdinți, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un lighean cu apă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în timp ce minorul se afla în curtea locuinței, împreună cu mama și bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenție acesta ar fi căzut cu fața într-un lighean cu apă,” a transmis Poliția Neamț.

Un copil de 2 ani a murit după ce a băut o substanţă toxică! A crezut că este lapte

Încercările disperate de resuscitare făcute atât de mama copilului, cât și de echipajul medical sosit la fața locului, nu au reușit să îi salveze viața micuțului. În cele din urmă, a fost declarat decesul minorului, scrie Știri-Neamț.ro.

Cazul a fost catalogat ca fiind unul de ucidere din culpă, iar polițiștii continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale acestei tragedii.

Ca urmare a acestei tragedii, Poliția a transmis următoarea recomandare: „Dragi părinți, temperaturile crescute îi vor determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinței. În special când vine vorba de copii mici, este esențial să fie supravegheați în permanență. Chiar și un moment de neatenție poate duce la consecințe grave. Asigurați-vă că zonele periculoase din curte, un recipient cu apă sau a altor potențiale pericole (substanțe interzise, surse de foc), sunt bine delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere. Curiozitatea copiilor îi poate aduce în situații de risc. Învață-i pe cei mici să evite aceste situații și să se joace în preajma unui adult. Totodată, cunoașterea procedurilor de prim ajutor, poate fi crucială în situații de urgență”. 

Citește și Copil de doar 3 ani, lovit de mașină după ce a fugit în stradă, la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.