19 mai 2024

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliția Bihor, plasa plină cu căţei a fost găsită în urmă cu două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu. Aceasta fusese aruncată dintr-o maşină, după cum a relatat persoana dispecerului de la numărul 112.

Ajunși la fața locului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au constatat că puii de câine erau recent născuți. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, se arată în comunicatul citat.

Țeapă de proporții la grădina zoologică. Doi câini au fost vopsiți în alb și negru și prezentați drept „câini -panda”

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat autoturismul, dar și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”. 

Percheziții în Mureș, într-un dosar care vizează organizarea de lupte între câini. Proprietarii animalelor, sancționați de poliție

Ca urmare, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar pentru nesterilizarea mamei acestora, a mai primit o amendă în valoare de 5.000 lei. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Totodată, potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.