19 mai 2024

Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumați mai des, pentru a vă asigura că veți avea o stare de spirit mai bună.

1. Cele verzi cu frunze întunecate

Broccoli, kale, spanac, verdeață și multe altele sunt legume verzi cu frunze închise. Mulți nutrienți vitali sunt prezenți în aceste alimente.

Printre aceștia se numără fibrele, care ajută la stabilizarea zahărului din sânge, vitaminele B, care îmbunătățesc funcția creierului și fierul. Cercetările arată că deficitul de fier poate afecta dispoziția, starea de spirit și modul în care funcționează neurotransmițătorii. Pentru a produce energie, fierul și vitaminele B sunt necesare. 

Zodiile care pot experimenta abundența pe 16 mai 2024. Ei sunt autenticii zodiacului în această perioadă2. Linte

Lintea, o fasole mică, dar puternică, oferă o cantitate mare de folat, o vitamină B necesară dezvoltării sistemului nervos. Deficiența de folat poate provoca depresie, conform studiilor. Lintea este bogată în acid folic și fibre, care ajută la reglarea zahărului din sânge.

 În plus, lintea este o sursă bună de proteine, fier și vitamina B6. Acest nutrient ajută corpul să producă neurotransmițători, cum ar fi dopamina și serotonina, care vă pot îmbunătăți starea de spirit. 

3. Alimente fermentate

Există o legătură semnificativă între creierul nostru și sistemul nostru digestiv.

 Surprinzător, intestinul produce aproximativ 95% din serotonină. Acest lucru arată cât de important este să ai o sănătate intestinală bună pentru a te simți bine. Probioticele pot reduce depresia, conform mai multor studii. O sursă excelentă de probiotice sunt alimentele fermentate, cum ar fi varza murată și iaurtul fără lactate. Aceste alimente sunt ușor de preparat și ajută la îmbunătățirea dispoziției și a sistemului imunitar. 

Citește continuarea aici

Fructul minune care te ajută să scapi de riduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.