22 iunie 2024

Senatul Statelor Unite a aprobat ast─âzi un proiect de lege care aloca un ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 de miliarde de dolari pentru Israel ╚Öi 4,83 de miliarde de dolari pentru alia╚Ťii din regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwan, ├«n scopul descuraj─ârii influen╚Ťei Chinei. Proiectul include ╚Öi un sprijin umanitar de 9,15 de miliarde de dolari destinat civililor afecta╚Ťi din Gaza, Cisiordania, Ucraina ╚Öi alte regiuni conflictuale globale.

Cu toate acestea, pentru ca acest proiect de lege s─â devin─â efectiv, este necesar─â aprobarea sa ╚Öi de c─âtre Camera Reprezentan╚Ťilor, unde majoritatea este de╚Ťinut─â de republicani. Pre╚Öedintele Camerei, Mike Johnson, un aliat al lui Donald Trump, a exprimat critici repetate fa╚Ť─â de acest pachet de ajutor, men╚Ťion├ónd absen╚Ťa unor m─âsuri cerute de republicani pentru a adresa problema migra╚Ťiei de la frontiera SUA cu Mexicul.

ÔÇŁ├Än absen╚Ťa unor modific─âri din partea Senatului ├«n ceea ce prive╚Öte politicile de la frontier─â, Camera va trebui s─â continue s─â lucreze cu propria voin╚Ť─â asupra acestor chestiuni importante. America merit─â mai mult dec├ót status quo-ul SenatuluiÔÇŁ, a declarat Johnson, suger├ónd c─â proiectul de lege nu va fi votat cur├ónd ├«n Camera Reprezentan╚Ťilor.

Președintele Joe Biden cere Congresului de luni de zile să grăbească acordarea noului ajutor pentru Ucraina și pentru partenerii SUA din Indo-Pacific, inclusiv Taiwan.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.