19 mai 2024

Dacă ești curios să știi la ce trebuie să fii atent, iată 10 semne care te avertizează că poți avea o problemă serioasă de sănătate!

Furnicături la nivelul picioarelor

Dacă ai senzații ciudate la nivelul picioarelor și tălpilor, cum ar fi furnicăturile sau nevoia de le mișca, ar putea fi un semn al sindromului picioarelor neliniştite (boala Willis Ekbom). Această afecțiune cronică provoacă adesea disconfort noaptea când încerci să dormi.

Modificări ale scrisului de mână, pierderea mirosului și coșmaruri

Majoritatea oamenilor au auzit de boala Parkinson, dar nu mulți cunosc simptomele acesteia. Medicii avertizează că tremurăturile, mișcarea încetinită, somnul perturbat cu coșmaruri și schimbările în vorbire și scris pot fi toate indicatori ai bolii.

Îngroșarea pielii

Nu trece cu vederea și nu minimiza problemele pielii. Pielea groasă, cu mâncărimi, poate indica diverse probleme interne, cum ar fi tulburări hormonale, eczeme sau alergii. Ia în considerare efectuarea unor teste de sânge dacă această problemă continuă sau se agravează.

Dietă pentru sănătate. Pseudocereala care începe să revină în centrul atenției, după zeci de ani în care a fost ignorată

Somnul excesiv

Această afecțiune este cunoscută sub numele de  hipersomnie, iar medicii spun că poate apărea din cauza altor factori decât oboseala. Anumite boli autoimune pot declanșa o dorință copleșitoare de a dormi în orice loc și moment. Și consumul de alcool înainte de culcare poate duce la acest efect.

Modificări ale culorii ochilor

Medicii au observat că un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor la persoanele sub 45 de ani poate indica un nivel ridicat al colesterolului. Inelul în sine este inofensiv și afectează doar aspectul.

Furia si agresivitatea

Este posibil ca izbucnirile de furie să nu provină întotdeauna din cauza personalității. Unii cercetători sugerează că acestea ar putea fi legate de depresie.  

Ei susțin că depresia nu este caracterizată doar de lipsa de energie sau tristețe, ci se poate manifesta și printr-un comportament agresiv.

Alimente pe care NU trebuie să le consumi sub nicio formă pe stomacul gol! Îți pun în pericol sănătatea

Modificări la nivelul sânilor

Dacă observi modificări la nivelul sânilor, cum ar fi noduli, fermitate crescută, gropițe, roșeață, descuamare sau mâncărime, contactează imediat medicul. Detectarea precoce a acestor simptome poate crește semnificativ probabilitatea unui rezultat pozitiv.

Pofta de sare

Dacă nu poți controla pofta de sare și devine singurul lucru pe care-l dorești, este timpul să investighezi de ce se. Potrivit medicilor, acest lucru ar putea indica o deficiență de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual.

Sete constantă

Să-ți fie sete tot timpul nu este normal, spun experții. Uneori, poate fi legat de dieta ta, așa că verifică dacă consumi prea multe alimente picante sau sărate.  

Setea persistentă poate indica, de asemenea, diabet sau sarcină.

Uitare, oboseală și un libido scăzut

Uneori, această afecțiune este confundată cu depresia, deoarece pare că ești atât de epuizat și frustrat încât nici măcar nu-ți poți aminti lucruri. Medicii recomandă să nu treci cu vederea astfel de simptome, deoarece acestea ar putea indica o problemă cu nivelul hormonilor tiroidieni din corpul tău. De asemenea, este posibil să te confrunți cu creșterea în greutate și senzația de răceală.

Sursă text: Eva.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.