30 aprilie 2025

Rețetă de kataif

Kataiful este un desert foarte apreciat de cunăscători, ce aparține bucătăriei orientale. Odată cu apariția restaurantelor cu specific libanez, acest desert a devenit unul dintre preferatele clienților. Kataiful seamănă cu clătitele românești, este extrem de delicios, iar rețeta este una simplă, foarte rapidă și o poți încerca oricând și în bucătăria ta.

Ingrediente:

1 cană de făină;1/2 de cană de griș;1/4 de cană de zahăr;1 linguriță de bicarbonat de sodiu;2 căni de apă.

Se amestecă toate aceste ingrediente cu mixerul până când se obține o compoziție consistentă, asemănătoare cu cea a clătitelor. Apoi se toarnă în tigaia încinsă forme circulare de dimensiuni mici și se prăjesc la foc mic, doar pe o parte. Se lasă la răcit, apoi se umplu pe partea neprăjită cu brânză, nuci sau migdale măcinate și se lipesc marginile.

Salata bogaților. Care sunt ingredientele secrete ale acestei rețete și ce o face specială

Se pot pune la cuptor într-o tavă unsă cu puțin unt sau pot fi prăjite în ulei, pe ambele părți, pentru a deveni crocante. Se scot și se așează pe o farfurie tapetată cu servețele pentru ca surplusul de ulei să fie absorbit.Separat pregătim siropul pe care îl vom turna peste ele. Pentru asta avem nevoie de:

1 cană de apă;1 cană de zahăr;zeama de la o lămâie.

Rețeta orientală de Tabouleh, cea mai apreciată salata în țările arabe. Este un adevărat energizant natural

Lăsăm să fiarbă până când siropul capătă o ușoară consistență, apoi îl turnăm peste kataifurile așezate pe o farfurie. Pentru o savoare și un gust de neuitat se consumă calde.

Lasă un răspuns

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.