25 februarie 2024

 

UPDATE 06:30O rețea online cu sediul la Moscova a răspândit propagandă de război pro-rusă și dezinformare în Europa de Vest, spun experții din armata și securitatea cibernetică franceză, citați de Guardian. Rețeaua, numită Portal Kombat , a operat cel puțin 193 de site-uri prin care se difuza propagandă pro-rusă și critici la adresa guvernului de la Kiev.

UPDATE 06:03Serviciul de informații din Norvegia a avertizat că Rusia „obține avantaje” în războiul cu Ucraina datorită numărului mare de trupe și materiale furnizate de Iran, China, Coreea de Nord și Belarus. Nils Andreas Stensones, șeful unității de informații militare, a spus că Kievul va avea nevoie de asistență militară occidentală „extinsă” pentru a inversa situația.

UPDATE 05:00Kremlinul a negat afirmația Ucrainei conform căreia trupele sale folosesc sistemul Starlink al lui Elon Musk pentru comunicații militare. Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat că sistemul nu a fost certificat pentru utilizare în Rusia, nici furnizat oficial în Rusia și, prin urmare, nu poate fi utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.