13 iulie 2024

UPDATE Zelenski a făcut noi schimbări în armată

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat mai multe schimbări în conducerea militară a Ucrainei în timpul discursului său de seară din 10 februarie, numind doi noi adjuncți ai comandantului șef Oleksandr Sîrski și trei noi adjuncți ai șefului Statului Major General Anatolii Bargîlevîci, relatează presa ucraineană.

 

UPDATE Zelensky i-a mulțumit lui Macron pentru “sprijinul neclintit”

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat sâmbătă că a discutat la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron despre situaţia de pe front şi “nevoile Ucrainei” în materie de arme şi muniţii, mulţumind Franţei pentru “sprijinul său neclintit”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Am vorbit despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre nevoile Ucrainei în materie de apărare, care includ drone, artilerie şi muniţii, război electronic şi sisteme de apărare aeriană”, scris Zelenski pe platforma X.

El a descris apelul drept “foarte pozitiv şi concret”, mulţumind Franţei pentru “sprijinul neclintit”.

Elysée a confirmat că cei doi lideri au discutat “evoluţia situaţiei de pe teren şi nevoile Ucrainei”.

“Preşedintele Republicii a reiterat hotărârea Franţei de a oferi tot sprijinul necesar, pe termen lung şi cu toţi partenerii săi, pentru a învinge războiul de agresiune al Rusiei”, potrivit sursei citate.

Cei doi lideri au vorbit, de asemenea, despre acordul bilateral de securitate pe care Franţa şi Ucraina intenţionează în curând să-l încheie, precum cel recent încheiat de Kiev cu Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.