22 februarie 2024

Postul Crăciunului 2023 a început de miercuri, 15 noiembrie, și durează până pe 24 decembrie. Durata lui este de 40 de zile, perioadă în care creștinii nu mai mănâncă deloc alimente de dulce. Cu toate acestea, există anumite zile în care este dezlegare la pește în Postul Crăciunului. Lista completă a zilelor în care putem mânca pește, până la Crăciun!

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie

Postul Crăciunului are o semnificație importantă pentru toți credincioșii. Este cel mai mare din an, iar cele 40 de zile amintește de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Se spune că cele 40 de zile au fost necesare pentru ca el să poată primi Tablele Legii. De aceea, creștinii din întreaga lume postesc la rândul lor în această perioadă pentru primi la rândul lor Cuvântul lui Dumnezeu.

În fiecare an, Postul Crăciunului se desfășoară între 15 noiembrie-24 decembrie. Pe 14 noiembrie, de Lăsata Secului, este ultima în care mai pot mânca alimente „dulci”.

România nu participă la concursul Eurovision din 2024. Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a anunțat lista completă a statelor concurente, însă ţara noastră nu se numără…

În timpul postului Crăciunului, unii români adoptă o dietă vegetariană, renunțând la produsele de origine animală.

Totuși, în interiorul acestui post, sunt și 14 zile în care creștinii primesc dezlegare la pește. Mai exact, în fiecare zi de marți și de joi va fi dezlegare la ulei și la vin, iar sâmbăta și duminica va fi dezlegare la pește.

 

Mai mult de atât, dacă în zilele de luni, miercuri sau vineri, este sărbătoare cu cruce neagră, atunci credincioșii pot consuma ulei și vin. Și în zilele de sărbătoare marcate în calendar cu cruce roșie va fi dezlegare la pește. Iată care sunt cele 14 zile de care trebuie să țineți cont:

Zilele cu dezlegare la pește21 noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – sărbătoare cu cruce roșie26 noiembrie: Sfântul Stelian27 noiembrie: Sfântul Mucenic Iacob Persul30 noiembrie: Sfântul Apostol Andrei – sărbătoare cu cruce roșie3 decembrie: Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica4 decembrie: Sfânta Muceniță Varvara5 decembrie: Sfântul Sava cel Sfințit6 decembrie: Sfântul Ierarh Nicolae – sărbătoare cu cruce roșie10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf11 decembrie: Sf. Cuv. Daniil Stâlpnicul și Luca cel Nou12 decembrie: Sfântul Spiridon13 decembrie: Sfântul Ierarh Dosoftei17 decembrie: Sfântul Proroc Daniel18 decembrie: Sf Cuv. Daniil Sihastrul.

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.