22 februarie 2024

Trupul fără viaţă al lui Ilia Kiva, un fost deputat ucrainean în vârstă de 46 de ani, a fost găsit cu “o rană la cap”, în districtul Odinţovo, în apropiere de Moscova, au indicat agenţiile ruse, citând autorităţile locale, scrie AFP, reluat de Agerpres.

 

“Lichidarea principalului trădător, colaborator şi propagandist Ilia Kiva a fost o operaţiune specială a SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei,” a indicat pentru AFP o sursă la curent cu operaţiunile.

 

Kiva a fost omorât cu ajutorul unor arme uşoare, a precizat sursa.

 

O altă sursă a declarat pentru Reuters, sub condiţia anonimatului, că SBU este responsabil de asasinarea fostului deputat ucrainean.

 

Puţin mai devreme miercuri, Comitetul de Anchetă rus anunţase că un responsabil de ocupaţie instalat de Moscova a fost ucis cu un dispozitiv neidentificat plasat într-un automobil la Lugansk.

 

Oleg Popov, fost deputat local, a murit în urma exploziei, circumstanțele urmând a fi stabilite. Popov fusese ales de două ori în “parlamentul” separatist din Lugansk. În vârstă de 51 de ani, acesta era un antreprenor care se alăturase separatiştilor proruşi după declanşarea conflictului cu Kievul în 2014 şi condusese un comitet însărcinat cu probleme de securitate şi apărare.

 

Atacuri, uneori mortale, au avut loc cu regularitate în cele patru teritorii anexate de Rusia (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojia), atacuri în care ţinte au fost responsabili ai administraţiei de ocupaţie ruse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.