13 iulie 2024

Ce spune Marcel Ciolacu despre permisele deja suspendate în baza OUG antidrog? Cât timp vor sta șoferii fără permis?

”Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a dezvoltat şi a modificat prevederile OUG 84, anterior adoptate, cu privire la unele dispoziţii privind siguranţa pe drumurile publice”, a anunţat ministrul de Interne, după şedinţa Executivului.

El a precizat că noua Ordonanţă în primul rând instituie un termen de 72 de ore în care instituţiile de medicină legală trebuie să elaboreze analizele toxicologice, prin care să evidenţieze sau nu a alcoolului sau a substanţelor interzise în sângele persoanelor testate pozitiv cu drug-test sau care au refuzat testarea.Ordonanța antidrog. Ciolacu: Trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta, dar nici să facem o nedreptate unor oameni nevinovaţiA doua modificare importantă este aceea că la expirarea acestui termen obligatoriu pentru IML, în cazul în care rezultatul nu soseşte, de la laborator, persoanei i se restituie permisul.

”Există de asemenea o a treia modificare importantă, care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituţiile de medicină legală. Anterior, în varianta Ordonanţei precedente, aceste analize puteau fi efectuate şi de către laboratoarele Poliţiei Române, care sunt acreditate conform standardelor internaţionale”, a arătat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.