19 mai 2024

Producătorii agricoli care activează cu atestate și carnete de producător vor trebui să suporte un impozit suplimentar pentru transportul propriilor recolte. Noua taxă pentru micii fermieri este impusă de ANAF și ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie. Aceasta va afecta direct micii producători care își transportă singuri produsele obținute în exploatație, precum laptele sau brânza.

Fermierii sunt disperați. Importurile îi lasă cu marfa pe tarabe

Lovitura vine în timp ce agricultorii se zbat să supraviețuiască. În județul Mehedinți, au ajunsă să vândă kilogramul de roșii chiar și cu 5 lei. Din păcate însă, aceștia spun că roșiile aduse din import rămân o mare concurență.

„Nu e calitate ca ce avem noi, că ce avem noi e calitate, oamenii o spun!”, transmit agricultorii.

„Sunt puse de pe 15 februarie, au fost puse la încălzit, am reușit să scoatem producția mai devreme.”, completează fermierii.

De altfel, românii consumă în exces și carne din import. În ultimul raport al Comisiei Europene, țara noastră a fost identificată ca lider în importul de carne de porc congelată în primele două luni ale anului 2024. Cantități semnificative provin din America de Sud, în special din Chile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.