15 aprilie 2024

Cazul tinerei Alexandra Ivanov, gravida moartă cu zile la maternitatea din Botoșani, nu este, din păcate, singular. O femeie de 38 de ani, însărcinată în patru luni, s-a stins din viață la nici 24 de ore de la internarea în Spitalul Județean Bacău. Familia femeii îi acuză pe medici de neglijență și spune că gravida a fost lăsată să agonizeze timp de 12 ore. Aceștia au sesizat Poliția, Colegiul Medicilor și chiar Ministerul Sănătății. 

Conform informațiilor existente, femeia s-a prezentat la spital cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Deși au constat că sarcina s-a oprit din evoluție, medicii nu au luat măsuri imediate, gravida fiind lăsată să agonizeze, spun rudele femeii.

Când au decis în cele din urmă să o bage în sala de operație, starea ei se agravase deja. Vorbim despre mai bine de 12 ore de când s-a constat moartea fătului.

Femeia a murit după cel de-al doilea stop cardiorespirator suferit, în timp ce se afla la Terapie intensivă. Soțul femeii spune că a fost sunat de la spital să i se comunice că soția sa și fătul au murit, iar acest lucru s-a întâmplat la nici 24 de ore de la internare. 

“Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a declarat soțul femeii.

Rudele femeii au depus reclamații la Poliție, Colegiul Medicilor și chiar la Ministerul Sănătății. Acestea vor să afle dacă medicii au făcut tot ce se putea pentru a-i salva viața femeii. 

Unitatea medicală face, în paralel, propria-i anchetă. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.