22 februarie 2024

Fetița de doi ani a fost răpită de bărbat și dusă la 4 kilometri distanță într-un grajd abandonat, cu ajutorul unei căruțe. Cei patru agenți au fost chemați să intervină și să găsească copilul. Ei au încercat să vorbească cu femeia și l-au contactat pe bărbat pentru a vedea unde se află. După o convorbire de mai bine de o oră, individul care era înarmat cu o secure a fost gasit și a fost încătușat de agenții de poliție. În același timp, fetița de 2 ani a fost predată asistenților maternali de la Protecția Copilului Vrancea. 

Un bărbat din Vrancea s-a ales doar cu dosar penal pentru amenințare, după ce sâmbătă a făcut un scandal monstru. El a venit acasă beat și și-a amenințat concubina cu bătaia. Femeia a fugit cu trei din cei patru copii ai ei și s-a adăpostit la locuința unor vecini. De acolo a reușit să sune la 112 și să-i alerteze pe polițiști.

”Aceasta le-a povestit că fiica sa, în vârstă de aproape 2 ani, a fost luată de concubin, care a plecat cu un atelaj hipo (căruță cu cal, n.r.), necunoscând direcția de deplasare a acestuia. În timp ce colega noastră Daniela încerca să liniștească femeia, Ionuț l-a contact telefonic pe bărbat și, preț de mai bine de 1 oră, a încercat să stabilească unde se află. Sub presiunea faptului că bărbatul amenința că se va sinucide, iar fetița «nu va mai fi găsită» dacă vor interveni, în timpul apelului Ionuț a «extras» un detaliu extrem de important care i-a condus spre locul unde se aflau cei doi: într-un cătun, la circa 4 km de domiciliu, într-o zonă cu teren accidentat, la un adăpost abandonat. L-au observat de la distanță având o secure în mână și au cerut imediat sprijinul unui alt echipaj de poliție”, potrivit IPJ Vrancea. 

La vederea autospecialelor, bărbatul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic, amenințând atât cu acte ce i-ar fi pus în pericol viața fetiței, cât și cu suicidul.

Polițiștii, cu mult tact, au reușit să se apropie, l-au imobilizat și încătușat și în câteva secunde era deja în autospeciala de poliție.

Polițista Daniela a a fugit către adăpostul de animale, unde a găsit-o teafără pe micuță.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și transportat la o unitate medicală de specialitate.

”Fetița nu a fost victima vreunei infracțiuni, iar până la reîntâlnirea cu mama sa, a adormit liniștită în brațele colegei noastre Daniela, care, deși și-a început  activitatea din decembrie 2023, are cu siguranță atributele unui bun polițist: empatia și dragostea pentru semeni. Colegii noștri au informat DGASPC Vrancea pentru luarea măsurilor necesare de protecție socială a minorilor, potrivit legii”, a mai precizat IPJ Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.