14 aprilie 2024

Florentina se afla acasă cu copii său, atunci când i s-a făcut foarte rău și a fost dusă de urgență la spital. Totul s-a întâmplat după ce aceasta crezut că este răcit și a luat doze foarte mari de paracetamol, după ureche. Femeia nu știa însă că are hepatita B, iar ficatul său era foarte afectat. Astfel, de la Tecuci, femeia în vârstă de 33 de ani a fost transferată la Iași cu insuficiență hepatică.

„Starea pacientei era una gravă, comă si a fost admisă din urgenta la terapie intensiva. Pacienta este mama a 4 copii si era aparent sanatoasa pana acum cateva zile.”, a spus Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

Primăriță, acuzată că a bătut un bărbat pentru că nu a vrut să o voteze. Ipoteză șocantă, susținută de sora victimei: Nu este prima dată!

”În momentul in care s-a declansat toata operatiunea, au luat avionul au luat ficatul, toata interventia a durat mai putin de 24 de ore”, a spus dr. Raluca Neagu, coordonator regional de transplant.

La doar o zi familia a aflat că doar un transplant i-ar putea salva viața tinerei în vârstă de 33 de ani. Minunea a făcut ca medici să găsească rapid un donator compatibil, o femeie de 56 de ani din București, aflată în moarte cerebrală.

„As vrea sa transmit tuturor cei care puteti si vreti sa donati un organ, de la un singur om salvati viata la 3-4, sper sa o vad macar dintr-un gemulet” a spus Maricica Iancu, mama Florentinei.

Succesul intervenției s-a datorat și tehnologiei de ultima generație care îi ajută pe medici cu evaluarea în timp real a compatibilității. 

Accident cu 6 victime în județul Argeș. O persoană este în stare critică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.