21 mai 2024

„Domnia sa a spus că este o solicitare care va fi analizată în CSAT. România este ţară de graniţă a Ucrainei. Ca atare, în momentul de faţă, sigur, avem patru sisteme PATRIOT şi în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi în funcţie de ceea ce ar putea să se primească în schimbul unei asemenea capabilităţi, decizia va fi luată în CSAT”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a adăugat că aceasta “e o chestiune absolut în responsabilitatea membrilor CSAT”. “Eu cred că mesajul preşedintelui României a fost cât se poate de clar în această direcţie. Se va analiza şi în funcţie de situaţia concretă şi de detaliile de la momentul luării deciziei, vor determina modul în care se va lua decizia”, a mai menţionat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a participat, joi seara, la un eveniment organizat cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Israelului.

Pe 7 mai, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ce a fost primit la Casa Albă de omologul american, Joe Biden, că România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei.

Discuție decisivă între Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis despre sistemul Patriot care ar putea fi donat Ucrainei: Urmează să luăm o decizie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.