29 aprilie 2024

Majoritatea oamenilor nu își pot începe ziua fără o ceașcă de cafea, mai ales la primele ore ale dimineții. Însă, este bine de conștientizat faptul că a bea cafea dimineața nu este o idee atât de strălucită, atunci când te trezești cu stomacul gol. Află din rândurile următoare de ce nu este deloc recomandat să bei cafea imediat ce te trezești!

Când este recomandat să îți bei cafeaua dimineața

În general, este recomandat ca băutura preferată a majorității oamenilor să fie consumată după 45 de minute până la o oră după ce te-ai trezit, deoarece această așteptare permite corpului să-și stimuleze natural vigilența cu cortizol înainte de a te bucura de cafea.

Conform health.clevelandclinic.org, o ceașcă de la jumătatea dimineții până la sfârșitul dimineții, între orele 9:30 și 11:00 vă poate ajuta să obțineți cele mai multe beneficii ale cafelei.

Mai precis, acesta este momentul în care nivelurile de cortizol încep să scadă. Mai mult decât atât, se recomandă nu mai mult de 400 de miligrame de cofeină pe zi pentru adulți, și 200 de miligrame în timpul sarcinii.  

Cunoscuți și drept hormonul stresului, aceștia se află la limita maximă în primele ore ale dimineții. Astfel, creșterea rapidă a cafeinei poate perturba producția de cortizol a corpului și poate să producă o stare de stres și anxietate. 

 Este recomandat să aștepți puțin timp până îți bei cafeaua pentru ca nivelurile de cortizol să fie reduse natural. 

De asemenea, consumul de cafea de la prima oră a dimineții produce probleme cu digestia, deoarece stomacul gol este cel mai rău coșmar al cafelei.

Aceasta cauzează probleme digestive și poate agrava simptomele de sindrom de colon iritabil. Acest lucru se întâmplă deoarece amărăciunea cafelei poate stimula producția de acid gastric. Așadar, este recomandat să mănânci ceva înainte de a bea cafea dimineața.

Deshidratare

Un alt motiv pentru care nu trebuie să bei cafea imediat după trezire este că provoacă deshidratare, acționând ca un diuretic.

În loc de cafea, este mai bine să începi dimineața cu un pahar de apă pentru a te ajuta să te rehidratezi după somn. Corpul este deshidratat în mod natural când ne trezim, iar cofeina ne poate face să pierdem mai multă apă. Mai mult decât atât, dacă sunteți genul de persoană care se trezește în jurul orei 7 dimineața, lăsați prima cafea până în jurul orei 10:00- 12:00.

Citiți continuarea aici

Din 20 aprilie 2024 începe sezonul Taurului. Zodiile care își vor schimba destinele în perioada ce urmează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.