15 aprilie 2024

 

Autoritățile nu au confirmat încă situația sau emis vreo alertă Ro-Alert. Reamintim că, cu patru zile în urmă, au fost găsite resturi ale unei drone prăbușite la aproximativ 10 kilometri de Brăila.

Drona, distrusă la impactul cu solul, a făcut un crater imens, în apropierea unei ferme din Insula Mare a Brăilei, nu departe de oraș. Fotografii luate imediat după incident arată pe fuselajul acesteia un mesaj în chirilic, “Nu atingeți!”.

Înainte de prăbușire, drona a zburat aproximativ 23 de kilometri în interiorul țării, prăbușindu-se în jurul orei 22. Zona a fost rapid asigurată de poliție, militari și ofițeri SRI, iar accesul a fost restricționat. Un elicopter militar a supravegheat zona, dar informațiile furnizate de autorități au fost limitate.

După încheierea anchetei, un buldoexcavator a fost folosit pentru a acoperi craterul, care avea un diametru de cel puțin 4 metri.

Aceasta a fost a șasea dronă căzută în România de la începutul conflictului din Ucraina, majoritatea în Tulcea. Doar una dintre ele conținea explozibil, restul fiind, potrivit declarațiilor autorităților militare, drone de supraveghere. Trei dintre acestea au căzut într-un interval de 10 zile în septembrie anul trecut.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.