15 aprilie 2024

NATO este în plin proces de numire a unui nou secretar general, după ce mandatul actualului șef, Jens Stoltenberg, va expira la finalul lunii septembrie. În cursă s-au înscris președintele Klaus Iohannis și premierul demisionar al Olandei, Mark Rutte. Ambasadorii celor 32 de țări membre NATO dezbat argumentele pro și contra, însă reprezentanta Statelor Unite a exprimat deja poziția țării sale.

Despre acest aspect, Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu intenţionează să se retragă din cursa pentru funcţia de secretar general al NATO, considerând că şansele sale sunt “rezonabile”.„Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare, consider că şansele mele sunt rezonabile”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.El a fost întrebat dacă ia în calcul să se retragă sau să negocieze pentru o altă funcţie la nivelul UE în contextul în care unele dintre cele mai influente ţări NATO au declarat public că îl susţin pe premierul olandez, Mark Rutte, pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene, la care participă şi premierii Belgiei, Ungariei şi Croaţiei.

Liderii europeni au ajuns la București. Klaus Iohannis, discuții-cheie cu Charles Michel și Viktor Orban: „Ne așteaptă provocări majore”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.