25 februarie 2024

„A fost unul dintre cele mai bune discursuri din Parlamentul European al unui șef de stat. A punctat toate problemele, cu toții suntem conștienți de problemele care apar la nivelul UE, dacă ne referim la ce s-a întâmplat cu Ucraina, inclusiv votul dat de către Austria în privința aderării României în spațiul Schengen. Toate aceste aspecte reliefează nevoia de a discuta modalitatea de a lua decizii la nivelul UE. A fost o zi în care ne-am simțit bine că suntem români și România a fost apreciată aici, la Strasbourg”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Klaus Iohannis a dat undă verde: coaliția e liberă să comaseze alegerile, însă cu respectarea legii. Declarația a fost dată la Bruxelles, acolo unde șeful statului a ținut un discurs despre viitorul Uniunii Europene.

Mai mult, Klaus Iohannis a susținut că ar fi inadmisibil ca nicio poziție din conducerea Uniunii să nu fie ocupată de politicienii din est. Afirmația vine după ce șeful statului a pierdut ocazia de a conduce Consiliul European, după ce Charles Michel a anunțat că nu se mai retrage din această funcție. 

La discursul președintelui au participat europarlamentari de la Grupul Epp, Renew, ECR – Cristian Terheș, S&D – Mihai Tudose, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Carmen Avram, Corina Crețu și Nicolae Stefanuță, Renew – Dacian Cioloș, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache, Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Ramona Strugariu, Alin Mituța, de la Epp toți cei 10 liberali: Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Sigfried Mureșan, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Mircea Hava, Vlad Nistor, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PNL și de la UDMR – Lorant Vincze și Iuliu Winkler. A lipsit Traian Băsescu pentru că este bolnav, dar și Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.