14 aprilie 2024

 

„În cursul nopţii de ieri, 30 martie 2024, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti, în timpul desfăşurării activităţilor de serviciu pe raza localităţii Independenţa, din judeţul Galaţi, au efectuat semnal regulamentar de oprire, pentru control, conducătorului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza. După prezentarea documentelor de către bărbatul aflat la volan, s-a stabilit că acesta are vârsta de 45 de ani şi este de cetăţenie olandeză.

Întrucât, în urma verificării şi în aplicaţia E-DAC, a rezultat că faţă de persoană a fost emisă de către autorităţile din Olanda o alertă Schengen, acesta a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, pentru clarificarea situaţiei”, transmite, duminică, Poliţia. Pe numele olandezului a fost emisă încă din anul 2019 o alertă de depistare şi reţinere, pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune în statul său natal, în anul 2016.

El a fost condamnat mai avea de executat un rest de 190 de zile de arest în legătură cu această infracţiune.

Bărbatul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Autorităţile române vor începe procedurile de extrădare către Olanda, în conformitate cu tratatele şi acordurile internaţionale aplicabile. „Aplicaţia E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere şi a infracţiunilor grave, facilitând schimbul rapid şi eficient de informaţii între autorităţile competente din ţară şi din spaţiul Schengen. Utilizarea acestei aplicaţii a demonstrat deja eficienţa sa în identificarea şi reţinerea suspecţilor, contribuind la asigurarea siguranţei şi securităţii cetăţenilor”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.