21 mai 2024

 

LactateleProdusele lactate precum laptele, iaurtul și brânza moale sunt foarte perisabile și se pot strica rapid la temperatura camerei. În general, acestea trebuie refrigerate în decurs de două ore pentru a rămâne sigure pentru consum. La temperaturi peste 32°C (90°F), acest timp se reduce la o oră.

Carne și puiCarnea crudă și puiul pot deveni nesigure după doar două ore la temperatura camerei. Bacterii precum Salmonella și E. coli se pot dezvolta rapid în aceste condiții. De asemenea, carnea gătită nu ar trebui lăsată mai mult de două ore afară din frigider.

Lista alimentelor pe care nu știai că trebuie să le păstrezi în frigider

Pește și fructe de marePeștele și fructele de mare sunt extrem de perisabile și trebuie refrigerate cât mai curând posibil, ideal în decurs de o oră. La temperaturi ambientale ridicate, acestea se pot strica și mai repede.

OuăOuăle trebuie păstrate la frigider pentru a preveni contaminarea cu Salmonella. La temperatura camerei, ouăle pot deveni nesigure după aproximativ două ore.

Fructe și legumeMulte fructe și legume sunt mai rezistente și pot rezista câteva ore la temperatura camerei fără să se strice. Totuși, fructele și legumele tăiate trebuie refrigerate pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

4 alimente care se transformă în OTRAVĂ dacă sunt ținute în frigider

Produse de patiserie și panificațieProdusele de patiserie și panificație care conțin cremă sau alte umpluturi perisabile ar trebui refrigerate după două ore. Produsele simple de panificație, cum ar fi pâinea sau biscuiții, pot rezista mai mult timp la temperatura camerei fără să se strice.

Alimente conservateAlimentele conservate, odată deschise, trebuie păstrate la frigider și consumate în decurs de câteva zile. Alimentele conservate nedeschise pot fi păstrate la temperatura camerei până la data de expirare indicată pe ambalaj.

Pentru a preveni intoxicațiile alimentare și pentru a menține calitatea alimentelor, este esențial să le refrigerăm la timp. În general, majoritatea alimentelor perisabile nu ar trebui lăsate la temperatura camerei mai mult de două ore, iar la temperaturi ridicate, acest timp se reduce la o oră. Dacă nu ești sigur de siguranța unui aliment, este mai bine să-l arunci decât să riști o posibilă intoxicație alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.