22 februarie 2024

 

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia din capitala Belgiei. Potrivit primelor informații, autoritățile de la Bruxelles au precizat că nu este vorba despre un atac terorist. Totodată, întregul incident ar fi fost surprins de camerele de supraveghere ale unui centru comercial, ceea ce va ușura ancheta demarată de polițiști, scrie presa belgiană.

Autorul sau autorii atacului părăsiseră locul incidentului când poliţiştii au intervenit după ce au primit un apel în jurul orelor 19.30, ora locală, (18.30 GMT), a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse Van de Keere, citată de agerpres.ro.

“Deocamdată, nu există niciun element care ar putea sugera că este vorba despre un act terorist”, a anunțat Poliția.

Nu a fost precizată identitatea victimelor. Singurul detaliu dezvăluit public este că pentru unul dintre cei patru răniţi, prognosticul este grav, potrivit aceleiaşi surse citate de AFP. 

Focurile de armă au trase pe Avenue de la Toison d’Or, o arteră comercială în general foarte circulată, în apropierea unui centru comercial care găzduieşte multe branduri importante. Galeria a fost evacuată, potrivit presei belgiene.

A fost instituit și un perimetru de securitate în zonă, iar traficul a fost parţial întrerupt pe artera respectivă.

 

There are reports of a shooting on a major shopping street in central Brussels, Belgium with reports of multiple people injured.#Brussels #Shooting #CentralBrussels #Gunman #BelgianPolice #Breaking #LIVE Read More 👇https://t.co/29skL9OQTp pic.twitter.com/XUMR7vF2tz

— uz-AIR iqbal 🛡️ (@TheUzairIqbal) December 6, 2023

 

Imagini de la televiziunea belgiană au arătat o mare desfăşurare de maşini de poliţie şi ambulanţe la începutul serii.

Belgia se află în prezent la nivelul 3 (din patru posibile) al ameninţării teroriste, considerată gravă.

Poliția a anunțat că în această etapă a cercetărilor nu se poate vorbi despre un atac terorist. Evenimentul pare să indice mai degrabă un conflict între bande, scrie Brusselstime.com.

Primarul din regiunea Ixelles, Christos Doulkeridis, a fost și el la fața locului și a confirmat că cel mai probabil ar fi vorba despre o reglare de conturi legată de trafic de droguri.

Pe 16 octombrie, la Bruxelles, un tunisian radicalizat a ucis doi cetăţeni suedezi cu o armă automată în seara unui meci Belgia-Suedia. El a fost împuşcat de poliţie a doua zi.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, reaminteşte AFP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.