12 februarie 2025

Afacerile cu căpșuni au înflorit în România, iar cererea depășește capacitatea de producție.

“Nu putem sa ne extindem foarte mult pe capsuni pentru ca necesita multa munca manuala, chiar daca piata am avea. Piata avem foarte mare, deci teoretic, nu ajungem cu ele la piata. Avem, lucram pe comenzi. Pentru ca sunt si gustoase si aromate si naturale, tot ce vrei”, spune Cristian Zidaru, fermier.

Căpșuni din Grecia în piețele românești, oamenii refuză să cumpere. Care e motivul revoltei

Deși producția a fost una bună anul acesta, fermierii abia fac față cererii. Mulți clienți sunt nevoiți să aștepte pe liste până când marfa le este livrată.

“Este putin mai scump, dar e si perioada. Au iesit mult mai devreme si atunci trebuie sa profitam si noi de productia pe care o avem. Acum se invarte pe la 20 -18 lei, dar sunt naturale, bio, eco. 18 lei sunt capsunile din piata care sunt stropite. Noi le vindem bio. Avem comenzi, ne suna, se programeaza, noi culegem, le livram”, a mai spus fermierul roman.

Pericolul ascuns din căpşuni pe care nimeni nu îl spune. Astfel de fructe au apărut deja în toate piețele

Sunt și cultivatori de căpșuni care îi lasă pe clienți să-și culeagă singuri fructele din sere contra unei sume modice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.