25 februarie 2024

„Masa de aer cald va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice, în fiecare zi, cuprinse în general între 8°C până la 19°-20°C, în Capitală fiind posibil cele mai ridicate valori din luna februarie de la debutul acestei luni”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru februarie. Alternanțe periculoase, temperaturi istorice nefirești. Când se opresc ninsorile

Potrivit prognozei ANM, care a fost actualizată, temperaturile se vor menține mai ridicate, spre deosebire de pragul normal al acestei perioade. Se vor înregistra temperaturi mai mari cu 10, chiar 15 grade.

Cea mai caldă zi de 6 februarie din istoria măsurătorilor meteo! Val de aer tropical în România

Pe lângă temperaturile de peste 15 grade Celsius, meteorologii mai atrag atenția asupra altui fenomen meteo. Se vor înregistra intensificări ale vântului, îndeosebi în zona montană înaltă. Se vor înregistra rafale de peste 90 – 120 km/h.

„Așadar, o săptămână deosebit de caldă și semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar. Dar trebuie să reamintim și de intensificările de vânt, care rămân de interes mai ales în zona montană înaltă, acolo unde rafalele vor mai înregistra viteze de peste 90-100km/h iar în zonele mai joase de relief, viteze de 60-80km/h”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza AccuWeather anunță ninsori în aprilie: schimbări bruște ale vremii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.