15 aprilie 2024

Pentru a părea credibile, reclamele sponsorizate prezintă imagini cu depozite pline de valize, sugerând că sunt bagaje abandonate la aeroporturi.

Pre╚Ťul este de doar doi euro pe valiz─â, spun reclamele, cu promisiunea c─â livrarea este disponibil─â ├«n toat─â ╚Ťara ╚Öi c─â returul produselor este acceptat ├«n termen de 30 de zile, conform presei str─âine. Cu toate acestea, ca ├«n majoritatea cazurilor de escrocherie, o ofert─â aparent prea bun─â pentru a fi adev─ârat─â ascunde ├«ntotdeauna un pericol.

Adev─âratul motiv al escrocheriei iese la iveal─â dup─â ce utilizatorii dau click pe anun╚Ť ╚Öi introduc datele necesare pentru achizi╚Ťionarea valizelor: Informa╚Ťiile respective, inclusiv numerele cardurilor de credit, sunt furate de hackeri pentru a efectua tranzac╚Ťii neautorizate ╚Öi a accesa informa╚Ťiile personale ale victimelor.

Reclamele sunt toate foarte asem─ân─âtoare, iar escrocii folosesc imagini trucate care arat─â depozite pline de valize cu sigle ╚Öi semne de aeroport. ├Än realitate, la o privire mai atent─â, mici detalii care demasc─â escrocheria. De exemplu, ├«ntr-un anun╚Ť de bagaje pierdute pe aeroportul din Vene╚Ťia exist─â un semn galben, specific aeroportului din Roma.

Diana ╚śo╚Öoac─â a parcat pe trecerea de pietoni. Senatoarea are deja carnetul suspendat – VIDEO

├Än╚Öel─âtoria nu este singular─â, fiind similar─â cu alte tentative de fraud─â care au avut loc ├«n trecut. ├Än ianuarie, un scenariu similar a fost observat, cu un anun╚Ť care promitea v├ónzarea de bagaje pierdute la Aeroportul Fiumicino din Roma, tot la pre╚Ťul de doi euro. Mai mult, alte pagini false au fost create, pretinz├ónd c─â sunt aeroporturi celebre din ├«ntreaga lume, precum Auckland din Noua Zeeland─â, Changi din Singapore ╚Öi Heathrow din Marea Britanie.┬á├Än Rom├ónia, escrocii folosesc numele Aeroportului Otopeni pentru a aplica escrocheria valizelor.┬áC├ónd sunt semnala╚Ťi de utilizatorii re╚Ťelelor de socializare, escrocii ├«╚Öi ├«nchid paginile false ╚Öi creeaz─â altele noi pentru a continua ├«n╚Öel─âtoria. ├Än ciuda eforturilor autorit─â╚Ťilor de a combate aceste practici frauduloase, utilizatorii sunt ├«nc─â expu╚Öi riscului de a deveni victime.┬áUtilizatorii fal╚Öi ╚Öi-au jucat ╚Öi ei rolul ├«n perpetuarea acestei ├«n╚Öel─âtorii, public├ónd comentarii false care l─âudau valoarea valizelor cump─ârate ╚Öi povestind despre descoperirile aparent miraculoase f─âcute ├«n interiorul acestora. Cu toate acestea, toate aceste comentarii s-au dovedit a fi fabricate, iar profilurile implicate ├«n aceste activit─â╚Ťi frauduloase ar trebui s─â fie tratate cu precau╚Ťie.┬áC─ât─âlin C├«rstoiu, cu metroul, ├«n campanie electoral─â. Atac la Nicu╚Öor Dan: Trebuie exmatriculat de la prim─ârie

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.