25 februarie 2024

Miliardarul Elon Musk, a cărui poziţie faţă de Războiul din Ucraina a fost mereu ambiguă, pune la îndoială, într-un ”spaţiu” pe reţeaua sa de socializare X (fosta Twitter), în compania unor senatori republicani, o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei.

Miliardarul american a livrat mii de terminale Starlink Kievului, care permit armatei ucrainene un acces la Internet, dar a propus ca Ucraina să cedeze teritoriu Rusiei pentru a obţine pacea.

El a apreciat luni, într-un ”spaţiu” pe X că ”nu există nicio şansă” ca preşedintele rus Vladimir utin să fie înfrânt în război.

El îi răspundea astfel senatorului republican din Wisconsin Ron Johnson, care aprecia că cei care văd Ucraina victorioasă într-o bună zi ”trăiesc într-o lume imaginară”.

Alţi republicani participnaţi la această întâlnire, senatorii J.D. Vance din Ohio şi Mike Lee din Utah, se opun de mult timp furnizării unor ajutoare americane suplimentare Kievului.

Fostul candidat la preşedinţie Vivek Ramaswamy a participat, la rândul său, la conversaţie.

CEO-ul Tesla şi SpaceX s-a declarat, la fel ca invitaţii săi, împotriva unui proiect din Senat în vederea furnizării unui ajutor suplimentar Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari.

”Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina. Prelungirea războiului nu-i ajută”, a subliniat el.

Aceasta nu este prima oară când miliardarul ia ăppoziţie în acest subiect.

În octombrie 2023, el a publicat pe X un montaj foto ironic cu un Volodimir Zelenski foarte tensionat şi mesajul ”când au trecut cinci minute şi n-ai cerut miliarde de dolari”.

Omul de afaceri a desfăşurat numeroşi sateliţi Starlink în ajutorul Ucrainei, la începutul războiului.

Însă, în prezent are poziţii controversate asupra războiului.

Recent, spionajul ucrainean l-a acuzat pe Elon Musk de faptul că alivrat acelaşi sistem Rusiei., o acuzaţie dezminţită oficial de miliardar şi Kremlin.

În septembrie, el a declarat că a împiedicat un atac ucrainean împotriva unei baze a Marinei ruse, refuzând o cerere a Kievului de a activa accesul la Internet prin Starlink la Marea Neagră, în Crimeea anexată de Moscova în 2014.

Elon Musk este acuzat cu regularitate de complezenţă faţă de Vladimir Putin.

În ”spaţiul” de luni, el a respins această acuzaţie drept ”absurdă” şi a argumentat că întreprinderile sale ”probabil au făcut mai mult decât oricine pentru a slăbi Rusia”.

Într-un interviu-fluviiu acordat jurnalistul conservator american Tucker Carlon, Vladimir Putin şi-a exprimat admiraţia faţă de Elon Musk, pe care-l consideră o ”personă inteligentă”, ”excepţională” şi un ”om de afaceri talentat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.