21 mai 2024

Pentru prima dată, oamenii de știință au elaborat un tabel al speranței de viață pentru pisici, bazat pe factori specifici. Studiul, condus de Colegiul Regal Veterinar din Marea Britanie și Universitatea Națională Chung Hsing din Taiwan, a analizat datele a aproximativ 7.500 de pisici din Marea Britanie care au decedat între ianuarie 2019 și martie 2021.

Cât de mult trăiește o pisică

Concluziile studiului indică o speranță de viață medie mai mare pentru pisicile de sex feminin, cu 1,33 ani în plus față de motani. Rasa birmaneză conduce în topul longevității, cu o medie de 14,4 ani, urmată de corciturile, cu 11,9 ani, și de siameze, cu 11,7 ani. În contrast, Sphynx-ul este considerat a avea cea mai scurtă speranță de viață, de obicei sub 6,8 ani.

Factorii care au influențat durata de viață a pisicilor includ apartenența la rase pure, greutatea excesivă sau subponderalitatea. Evitarea extremelor în greutate și a raselor pure poate contribui la o viață mai lungă și sănătoasă pentru pisici.

Tot ce trebuie să știe stăpânii de pisici

Medicul Dan O”Neill, co-autor al studiului, explică că aceste predicții pot ajuta stăpânii și medicii veterinari să ia decizii informate cu privire la tratament sau îngrijirea pisicilor lor. Cu aceste informații, se poate planifica mai bine pentru a profita la maximum de prezența pisicii în viața lor.

Înțelegerea speranței de viață a pisicii tale poate contribui la o relație mai lungă și mai fericită cu animalul de companie, oferindu-ți oportunitatea de a profita la maximum de prezența lui în viața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.