22 februarie 2024

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, de ce s-au blocat discuţiile de luni din coaliţie şi a răspuns: ”Am luat decizii, pe ce avem urgenţe legislativ, cum este situaţia financiară”, relatează News.ro.

”Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe  mine nu m-a întrebat nimeni”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă s-a discutat despre renunţarea la Primăria Capitale, astfel încât PNL să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a afirmat: ”Nu a condiţionat nimeni nimic (…) Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă, deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat, în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu mi-ar cere acest lucru, pentru că m-ar jigni”.

De asemeena, întrebat unde PNL şi PSD nu s-au înţeles în legărură cu comasarea alegerilor, Cuolacu a afirmat: ”Specificul fiecăruia şi nu avem toate informaţiile cum se vor desfăşura aceste alegeri ţinând cont că sunt suprapuse. Să nu cumva să încurcăm (…) să viciem lucrurile”.

Premierul a precizat că AEP face o analiză legislativă în această perioadă.

Reamintim că liderii Coaliției n-ar fi ajuns la o înțelegere privind comasarea alegerilor, după discuțiile purtate luni în biroul premierului Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de Realitatea Plus, PSD ar fi condiționat comasarea de stabilirea unui calendar precis al tuturor alegerilor, pentru a evita varianta ca după comasarea din vară, între europarlamentare și locale, PNL să nu mai dorească și comasarea din toamnă, între prezidențiale și parlamentare.

Tot luni seara, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus că partidul își dorește un candidat propriu la președinție. Fără să indice dacă acesta este și unul dintre  motivele pentru care discuțiile cu PSD legate de comasare n-au ajuns la un rezultat, Ciucă a indicat că nicio altă variantă de candidat la președinție, din afara partidului, n-ar fi luată în calcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.