13 iulie 2024

Magistrații Tribunalului Vrancea au hotărât, marți, 18 iunie, ca fermierii Viorel Macovei și Ionela Macovei să fie despăgubiți cu 14.566.417 euro (75.454.809 ron). Inițial, Ministerul Transporturilor îi oferise 40.692 de euro, conform Ziarul de Vrancea

În această afacere, fermierul susține că a investit peste 13 milioane de euro. Ferma, prin care va trece sectorul Focșani-Bacău, se află pe teritoriul comunei Ţifeşti. Cele peste 800 de vaci ale afaceristului produc zilnic peste 11.000 de litri de lapte. 

Ferma dispune de spaţii de depozitare a furajelor, tancuri de răcire și de depozitare a laptelui și sisteme de muls. 

Fermierul Viorel Macovei afirma în urmă cu aproape doi ani că nu se opune dezvoltării, dar că autostrada îi distruge munca de o viață pentru care nu primește „despăgubiri echitabile”.  

„Este tardiv acum, iar singura soluție să primesc despăgubiri este să apelez la instanță. Am cea mai mare fermă de vaci bio din țară, trebuie să respect multe condiții stricte, ceea ce nu se mai poate din moment ce autostrada va trece prin fermă. Vă mai dau un exemplu: în cazul fermei bio, trebuie să asigur minimum 27 mp spațiu de mișcare în aer liber pentru fiecare vacă. Iar la fermă eu am 830 de animale. Să nu mă înțelegeți greșit: și eu doresc dezvoltare, și eu vreau autostrăzi în România, dar această autostradă îmi distruge afacerea de milioane de euro, fără să primesc despăgubiri echitabile”, spunea la acea vreme Macovei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.