13 iulie 2024

Chinezul voia să treacă vama cu cei peste 100 de șerpi

Fiecare pungă conținea o varietate impresionantă de șerpi, diferind în dimensiune, specie și culoare. Confiscarea a inclus 104 reptile din cinci specii distincte, printre care se numără șerpi șobolan de Texas, șerpi de lapte și de porumb, conform comunicatului emis de serviciul vamal. Imaginile captate în timpul confiscării prezintă doi vameși inspectând pungile de plastic transparente, în care se agitau șerpi roșii și albi.

Persoana în cauză a fost reținută recent la un punct de frontieră între China continentală și teritoriul semi-autonom Hong Kong. China este cunoscută ca unul dintre centrele majore ale traficului ilegal de animale la nivel global, dar în ultimii ani autoritățile au intensificat măsurile pentru a combate acest fenomen.

Traficul ilegal de animale, inclusiv reptile exotice, rămâne o problemă serioasă la nivel mondial din cauza riscurilor asociate cu introducerea speciilor străine în ecosistemele native și din motive de sănătate publică.

SHOCKING: Is there a snake in your trousers?A man was captured importing over 100 live snakes into mainland China from Hong Kong in canvas bags tucked inside his trousers.There were milk snakes and corn snakes of many colours and sizes, many of which were not native to China.… pic.twitter.com/8x6mlBFdwr

— DailyNoah.com (@DailyNoahNews) July 10, 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.