15 aprilie 2024

Domiciliul preşedintei peruane Dina Boluarte a fost percheziţionat vineri seara, în cadrul unei anchete pentru îmbogăţire ilicită, preşedinta Peru fiind suspectată că nu a declarat în patrimoniul său o colecţie de ceasuri de lux, informează AFP şi EFE.

Potrivit unui document al poliţiei, la care AFP a avut acces, circa 40 de agenţi şi magistraţi au fost mobilizaţi “în acest scop să percheziţioneze şi confişte ceasurile Rolex”, conform Agerpres.

Imagini transmise de televiziunea locală arată cum anchetatorii înconjoară domiciliul preşedintei situat în Surquillo, o suburbie a capitalei Lima, şi formează o barieră umană pentru a împiedica traficul auto pe străzile adiacente.

Intervenţia poliţiei a fost efectuată la cererea procurorului Naţiunii, după ce Parchetul a respins cererea Dinei Boluarte de a prezenta ea însăşi ceasurile de lux şi documentele referitoare la achiziţia lor.

În caz de urmărire penală, preşedinta nu va putea, în virtutea Constituţiei, să fie supusă unui proces înainte de iulie 2026, când îi expiră mandatul.

Scandalul ceasurilor Rolex a izbucnit după ce un site local, La Encerrona, a publicat pe 15 martie o serie de fotografii în care Dina Boluarte putea fi văzută purtând diferite ceasuri de lux, în timp ce era la guvernare, în 2021 şi 2022.

Descinderi DIICOT la grupări infracționale au spart 630 de conturi bancare și au furat 2.5 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.