15 aprilie 2024

Iată anunțul autorităților din România: 

“În ziua de 03 Aprilie 2024 la ora 01:41:49 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 14.9km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 9km S de Focsani, 60km NE de Buzau, 67km V de Galati, 71km NV de Braila, 76km SV de Barlad”

Cutremur în Taiwan

Cutremur uriaș de 7.5 grade pe scara Richter în Taiwan. Un tsunami inițial a avut deja loc, cu o creștere a nivelului apei de 30 cm dar sunt așteptate valuri de 3 metri înălțime. În plus, s-au înregistrat deja multe replici ale seismului, majoritatea având intensitate de peste 5 grade. Populația a fost avertizată să se aștepte la asemenea replici în următoarea săptămână.

Un cutremur major s-a înregistrat miercuri dimineaţa în estul Taiwanului, iar o alertă tsnuami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, dar şi în Filipine. Seismul a avut loc la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, chiar în largul coastei de est, potrivit Administraţiei meteorologice locale. A fost cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani. Mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături, iar 9 persoane au fost rănite pe o autostradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.