19 mai 2024

“Sănătatea argeșenilor a devenit mijloc de îmbogățire pentru mai marii Consiliului Județean Argeș. O echipă din Ministerul Sănătăţii a descoperit că licitația pentru construirea Laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost trucată grosolan și are un caracter ”restrictiv şi direcţionat către un singur producător”. Cu alte cuvinte, licitația a fost făcută să câștige cine trebuie! Totul pe bani din PNRR.

Din nefericire pentru argeșeni, după ce echipa de control a verificat documentele și procedura de licitație, a fost luată decizia ca achiziţia pentru construirea Laboratorului de radioterapie să fie fi anulată și urmează să fie reluată. Consiliul Judeţean Argeş a primit un termen de 2 zile lucrătoare pentru a transmite Ministerului Sănătăţii un plan de măsuri referitor la concluziile comisiei de anchetă.  Asta înseamnă timp pierdut pentru sănătatea argeșenilor, batjocură pentru banul public, eșec în aplicarea unor proiecte pentru dezvoltarea județului și un atac direct la viețile oamenilor doar pentru interesele materiale ale unora”, se arată în comunicatul citat.

Liberalul a atras atenția asupra faptului că, “din cauza corupției care subjugă acest județ de ani buni”, o investiție pentru sănătatea argeșenilor de peste 74 de milioane de lei riscă să fie pierdută.

“De aceea, în numele tuturor pacienților din acest județ, îi adresez o întrebare publică președintelui Consiliului Județean Argeș: Domnule Ion Mînzînă, cine este cel căruia urma să îi oferiți, cu dedicație, contractul pentru Laboratorul de radioterapie al Spitalului Judeţean?”, a arătat Radu Perianu. 

El a continuat, subliniind că, pentru “ca ipocrizia să meargă până la capăt, ieri, președintele CJ Argeș se lăuda pe pagina sa de Facebook cu proiectul laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean și vorbea despre o vizită de succes în unitățile medicale din Pitești”. “Nimic, însă, despre licitația trucată descoperită de echipa Ministerului Sănătăţii”, a precizat candidatul liberal la CJ Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.