15 aprilie 2024

Chefi renumiți deja au introdus insectele în meniurile restaurantelor din întreaga lume. Tarantulă în crustă cu piure de cartofi sau popcorn cu lăcuste sunt doar câteva dintre preparate.

În Mexic, cele mai populare în rândul consumatorilor de insecte sunt lăcustele, în Africa de Sud, viermii, iar în Thailanda, ouăle de furnică.

Deși românii au criticat vehement consumul de insecte, unii dintre ei au însă curajul să încerce delicatesele atunci când merg în vacanțe.

Făina de insecte a ajuns în Italia. Val de reacții în mediul online – Ce spun autoritățile

În timp ce în China se consumă tot mai des scorpioni, în țările occidentale viermii de făină devin din ce în ce mai populari, fiind o sursă sustenabilă de proteine. Aceștia pot fi încorporați în mâncăruri precum salate sau produse de patiserie.

În mai multe școli din Olanda le-au fost oferite insecte și copiilor la masa de prânz, la școală.

Cum îți dai seama dacă producătorii au folosit insecte în produsele lor. Detaliul de pe etichetă

Americanii au fost însă încântați să consume insecte și la desert. Un bucătar din SUA transformă cicadele în adevărate delicatese învelite în ciocolată.

Citește și Iohannis a promulgat legea care interzice făina de insecte în produsele tradiţionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.