15 aprilie 2024

Înainte de toate, trebuie să vă cunoașteți tipul de piele pentru a vă adapta cel mai bine rutina de îngrijire a pielii. Și, din nou, rămân întrebări. Ar trebui să vă aplicați serurile dimineața sau seara? Pe pielea uscată sau umedă? Este colagenul cu adevărat eficient în prevenirea apariției ridurilor? Acestea sunt câteva dintre întrebările cu care te confrunți zilnic. Dar de data aceasta, este o întrebare legată de frecvența curățării feței. Pentru a ne lumina, doctorul Shereene Idriss vorbește pe contul ei de TikTok despre spălarea pielii. Și răspunsul său ar putea surprinde!

Când vine vorba de curățarea pielii, apar două tabere. Pe de o parte cei care și-au luat rămas bun de la curățarea tenului și pe de altă parte cei care o spală prea des, și anume de două ori pe zi. În ambele cazuri, acest lucru nu este potrivit conform dermatologului din New York. De fapt, mulți oameni nu își mai curăță fața de teamă să nu-și strice bariera pielii cu produse care atacă pielea și fac curățarea inutilă sau chiar rea.

Doi câini au distrus o mașină, în timp ce încercau să prindă o pisică. Pagubele, evaluate la 3.000 de dolari

Într-un videoclip postat pe TikTok, dermatologul Sheerene Idriss recomandă „spălarea pielii cu săpun o dată pe zi, nu de două ori”. Este adevărat că spălarea prea des a feței ar putea „să deterioreze, să o facă mai grasă și să intensifice acneea”. Așadar, optează pentru curățare cu un demachiant seara pentru a scăpa de impuritățile acumulate în timpul zilei și pe curățarea cu apă dimineața. După cum subliniază dermatologul, „spălarea feței dimineața cu apă nu vă va face niciun rău, nu veți risca să o deteriorați”. Acest lucru vă va permite să scăpați de impuritățile acumulate în timpul nopții, cum ar fi transpirația și pielea moartă.

Potrivit acesteia, spălarea pe față rămâne esențială, mai ales atunci când locuiești în oraș, pentru că nu este „igienic să te culci cu pielea plină de murdărie”. Expertul adaugă că cel mai bine este să nu folosiți o perie uscată, deoarece „ar putea provoca inflamarea pielii, răspândind bacterii și poate provoca herpes”. În plus, dacă aveți acnee sau inflamație, peria va fi contaminată.

Ion Țiriac, întrerupt și corectat de un copil de 13 ani. „Asta e generația de azi, generația internet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.