19 mai 2024

Statinele sunt medicamente folosite pentru a reduce valorile colesterolului, iar acestea pot fi valoroase în controlul colesterolului LDL și prevenirea bolilor cardiovasculare. Totuși, efectele secundare pot fi un motiv de îngrijorare.

Una dintre raport─ârile destul de frecvente ├«n cazul persoanelor care urmeaz─â tratament cu statine se refer─â la sparia╚Ťia unei st─âri de oboseal─â, chiar epuizare, ├«n special dup─â efort, scrie doc.ro.

Statinele pot fi prescrise de medic ├«n cazul ├«n care pacientul are un risc total foarte mare de a dezvolta anumite afec╚Ťiuni cardiovasculare. Bolile asociate cu ateroamele (depunerile de gr─âsimi ╚Öi colesterol de pe pere╚Ťii vaselor de s├ónge ╚Öi arterelor), cum ar fi bolile cardiace, accidentul vascular cerebral ╚Öi ateroscleroza pot fi factori care influen╚Ťeaz─â recomandarea tratamentului cu statine.

Un alt factor poate fi diabetul, care cre╚Öte riscul de a dezvolta afec╚Ťiuni asociate cu pl─âcile de aterom.

Alt factor este riscul de boală cardiovasculară pe o perioadă de 10 ani. Dacă acesta se situează la 7,5% sau peste acest prag, atunci medicul va lua în considerare recomandarea tratamentului cu statine.

Dac─â ai ├«ntreb─âri specifice despre tratamentul cu statine, este important s─â discu╚Ťi cu medicul t─âu specialist.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.